Gündem
27 Ara 2023 23:21 Son Güncelleme: 27 Ara 2023 23:31

3 aydır kayıp Kırgız kadının cesedi ormanda gömülü bulundu

Antalya'da bir süredir kayıp olarak aranan Kırgızistanlı Damira Kozhogulova'nın cansız bedeni, Serik'teki ormanlık alanda gömülü halde bulundu.

Antalya'da 3 aydır kayıp olarak aranan Kırgızistanlı Damira Kozhogulova isimli kadının cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Bir süre önce Kırgızistan'dan Antalya'ya giden Kozhogulova'ya ulaşamayan yakınları, 25 Eylül'de güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen polis, Kozhogulova'nın telefonunun son olarak sinyal verdiği adresi tespit etti.

Kadının öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, şüpheli kişileri mercek altına aldı.

Kırgız kadının telefon trafiğini ve HTS kayıtlarını inceleyen ekipler, Kozhogulova'nın M.Y. ile görüşmesinin ardından sinyalin son alındığı Serik ilçesi Karadayı Mahallesi'ndeki E.B'nin evine gittiğini belirledi.

Operasyon düzenleyen ekipler, 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyette önce çelişkili ifadeler veren E.B, daha sonra birlikte alkol aldıkları Kozhogulova'yı sabah yatakta hareketsiz bulduğunu iddia etti.

Kadının öldüğünü anlayınca paniğe kapıldığını ileri süren E.B, cesedi evinin yakınındaki ormanlık alana gömdüğünü itiraf etti.

E.B'nin gösterdiği alanda polis ekibinin nezaretinde yapılan kazıda Kozhogulova'nın cesedine ulaşıldı.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Kırgız kadının cesedi, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Serik Adliyesine sevk edilen şüphelilerden M.Y, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest kalırken E.B ise "kasten öldürme" suçundan tutuklandı