3 anket şirketi seçim sonucunda hemfikir! ‘İlk turda kazanacak…’

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, MetroPOLL Araştırma Genel Müdürü Prof. Dr. Özer Sencar ve Avrasya Araştırma Merkezi Kurucusu Kemal Özkiraz seçimlere dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Üç isim de tahminlerde birleşti ve “Birinci turda kazanacak” dedi.

3 anket şirketi seçim sonucunda hemfikir! ‘İlk turda kazanacak…’ - Sayfa 1

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kaldı. Seçime giderken Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı adaylıkları netleşti.

126
3 anket şirketi seçim sonucunda hemfikir! ‘İlk turda kazanacak…’ - Sayfa 2

Seçimlerin gündeme girmesi ile kamuoyu şirketlerinin seçim anketleri önem kazanıyor. Peki adaylıkların kesinleşmesiyle birlikte seçim sonuçları ile ilgili anket şirketleri ne diyor?

226
3 anket şirketi seçim sonucunda hemfikir! ‘İlk turda kazanacak…’ - Sayfa 3

Artı Gerçek'ten Cengiz Anıl Bölükbaş'ın haberine göre, ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, MetroPOLL Araştırma Genel Müdürü Prof. Dr. Özer Sencar ve Avrasya Araştırma Merkezi Kurucusu Kemal Özkiraz seçimleri değerlendirdi.

326
3 anket şirketi seçim sonucunda hemfikir! ‘İlk turda kazanacak…’ - Sayfa 4

'ERDOĞAN 38-40 BANDINDA'

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki,1,5 - 2 yıldır Cumhur İttifakı’nın mecliste çoğunluğu kaybetmesinin verilerine yansıdığını aktardı. Cumhur İttifakı’nda yüzde 53’lerden yüzde 38-40’lara bir gerileme olduğunu söyleyen Pösteki’ye göre, bunun en önemli sebepleri arasında ekonomi, adalet ve sığınmacı konuları yer alıyor:

426