Polemik & Kulis
31 Eki 2019 12:03 Son Güncelleme: 31 Eki 2019 12:14

29 Ekim resepsiyonuna davet edilmeyen Cumhuriyet'ten açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul töreni düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul töreni düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki resepsiyona, Sözcü gazetesi genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz ve Aydınlık gazetesi genel yayın yönetmeni İlker Yücel de davet edildi. FOX TV de resepsiyona davet edilmişti.

Cumhuriyet gazetesinin ise resepsiyona davet edilmemesi dikkat çekti.

Gazetenin bugünkü birinci sayfasında yer alan “Cumhuriyet” imzalı yazıda, “Bu yıl Beştepe’deki törenler için 5 bini aşkın kişinin davet edilmesi de kuşkusuz önemlidir. Beştepe’ye eleştirel çizgide yayın yapan Sözcü gibi gazetelerin, FOX TV gibi televizyon kanallarının çağrılmasını da olumlu karşılıyoruz” ifadeleri yer aldı.

“BEŞTEPE’YE DAVET EDİLİP EDİLMEMEMİZ BİZİ HİÇ ETKİLEMEZ”

“Beştepe’deki resepsiyona Cumhuriyet gazetesi çağrılmadı” denilen yazıda şu eleştiriler yöneltildi:

“Unutulmasın ki Cumhuriyet gazetesi, Cumhuriyetin ilanından sadece 6 ay sonra yayın yaşamına girdi. Onun adını Atatürk koydu. Onun çizgisi ve yayın politikası bellidir. Biz Cumhuriyetin ve Atatürk devrimlerinin yolundayız. Kim dönerse dönsün, biz yolumuzdan dönmeyiz. Beştepe’ye davet edilip edilmememiz bizi hiç etkilemez, önemli de değildir. Cumhuriyet gazetesini asıl etkileyecek olan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının sönük geçmesidir. Oysa bu yıl Cumhuriyet kutlamaları tüm Türkiye’de davul zurnalarla, zeybek, horon, halaylarla ve halkın katılımıyla coşku içinde gerçekleşti. Halkın Edirne’den Ardahan’a, İzmir’den Diyarbakır’a kadar kutlamalara coşkuyla katılması, yurttaşların yediden yetmişe Cumhuriyete sahip çıktığının açık göstergesidir. Halk, bağımsızlığın simgesi Cumhuriyete sahip çıkıyor... Bu durum halkın Cumhuriyete yapılan saldırılara Cumhuriyeti 600 yıllık dönemin 95 yıllık reklam arası gören zihniyete karşı çıkmasıdır. Cumhuriyet gazetesi için bundan daha büyük sevinç ve mutluluk olmaz.”