Gündem
25 Oca 2023 15:21 Son Güncelleme: 25 Oca 2023 15:29

28 yıl sonra ortaya çıktı! Çatlı, Kırcı ve Şahin'i buluşturan düğün!

Türk siyasi tarihinin en karanlık dönemleriyle anılan Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı ve İbrahim Şahin'in 28 yıl sonra ortaya çıkan görüntüsü gündem oldu. 1995 yılına ait bir sünnet düğününde çekilen videoda, bir döneme damga vurmuş bu 3 ismin bir masa etrafında oturdukları göze çarpıyor.

Ortaya çıkan "mafya-emniyet-siyaset" üçgeni sebebiyle Türkiye'de uzun yıllar gündemin ilk sırasında yer alan 1996 yılındaki Susurluk kazasında ölenlerden biri olan Abdullah Çatlı'nın 1995 yılında davetli olarak katıldığı düğün görüntüleri ortaya çıktı.

Organize suç örgütü lideri Abdullah Çatlı, Bahçelievler katliamında yedi Türkiye İşçi Partisi üyesi genci öldürmekten hüküm giyen Haluk Kırcı, eski Özel Harekat Daire başkanı, Susurluk Davası mahkûmu, faili meçhul cinayetler davası sanığı İbrahim Şahin, Susurluk Davası hükümlüsü Sami Hoştan gibi Türk siyasi tarihinin en karanlık dönemleriyle anılan isimlerin bir arada olduğu bir görüntü ortaya çıktı.

Sözkonusu isimleri buluşturan ise 18 Ağustos 1995 tarihinde yapılan bir sünnet düğünü oldu. Ankara Masası internet sitesinde paylaşılan kamera görüntülerine göre, kutlamanın yapılacağı mekanın kapısında karşılanan Abdullah Çatlı, yanında bulunanlarla birlikte salona yürüyor.

Görüntülerde Abdullah Çatlı'nın, düğün sahipleri tarafından kapıda karşılandığı görülüyor. Abdullah Çatlı yanında bulunanlarla birlikte tören alanına geçiyor ve kendine ayrılan masaya oturuyor.

U düzenine göre oluşturulan masada İbrahim Şahin ve Haluk Kırcı gibi tanınmış isimlerle oturan Abdullah Çatlı'nın düğün boyunca kravatanı çıkarmadığı görülüyor.