Gündem
01 Mar 2012 10:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:23

28 ŞUBAT'TA HANGİ KANALLARIN KAPANMASI İSTENDİ?

28 Şubat sırasında RTÜK üyesi olan Fatih Karaca, o döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

28 Şubat postmodern darbesi sırasında RTÜK üyesi olan Fatih Karaca, o döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karaca, 28 Şubat sürecinde Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda, üyeler Emin Başer ve Mehmet Doğan'la birlikte hukuksuz kararlara karşı çıktıklarını belirtti.

YANLIŞ KARARLARIN ALINMAMASI İÇİN UĞRAŞTIK

Karaca, darbe sürecinde RTÜK’te yanlış kararların alınmaması için uğraştıklarına dikkati çekti. Adalet duygusunu zedeleyecek kararların karşısında durduklarını vurgulayan Fatih Karaca, o dönemde Samanyolu TV ve Kanal 7 gibi bazı ulusal kanallar için yayın durdurma ve lisans iptali girişimlerinde bulunulduğunu belirtti. Karaca şöyle konuştu:

“TARİHE NOT DÜŞÜYORUZ”

“Kendi vicdanımızda, özellikle bazı televizyon kanallarına yapılmak istenen girişimlere, hukuka ve yayın kuruluşları arasındaki eşitlik prensibine aykırı olduğu düşüncesiyle katılmadık. Başer ve Doğan ile birlikte yanlış kararların alınmaması yönünde yoğun gayret gösterdik. Önemli olan Türkiye'nin o günkü ağır siyasi şartlarında bu refleksi göstermekti. Ben ve diğer iki arkadaşımla o dönemde bu yönde yaptığımız mücadelenin bugün ne kadar önemli olduğunu tarihe not düşüyoruz.”