Medya
17 Nis 2012 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:33

28 ŞUBAT'IN UNUTULAN KAHRAMANLARI!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugün köşesinde "28 Şubat'ın unutulan birkaç kahramanı"nı yazdı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugün köşesinde "28 Şubat'ın unutulan birkaç kahramanı" başlıklı bir yazı kaleme aldı ve bugün pek kimsenin hatırlamadığı, ama 28 şubat sürecindeki çıkışlarıyla dikkat çeken dört ismi okurlarına anımsattı.

İki siyasetçi, bir hukuk adamı ve bir de gazetecinin ismini anan Ahmet Hakan, o isimlerin "unutulan kahramanlıklar"ını ise bakın nasıl anlattı:

- BESİM TİBUK: O günlerde deli fişek gibiydi. Kafası bozuktu. Kimseye eyvallahı yoktu. Hiç çekinmeden konuşurdu... Her taraftan genelkurmay rüzgârlarının estiği bir akşam televizyonda hiç çekinmeden "ben başbakan olsam bu genelkurmay başkanını anında emekliye sevk ederim" demişti.

- MUSTAFA YALÇINER: Deniz Gezmiş'in arkadaşı... Yıllardır hapislerde yatmış bir isim... 28 Şubat'a destek verenlerin Deniz Gezmiş'i de kendilerine bayrak yapmaya kalkışmalarına karşı en soylu çıkışı o yaptı. Televizyona çıkıp "Deniz Gezmiş darbeci değildi" dedi. Deniz Gezmiş'in yakın arkadaşı olduğu için onun bu çıkışına bir cevap verilemedi.

- ÜNAL EMİROĞLU: Askerlerin savcı ve yargıçlara brifing verdiği gündü. Akşam haberlere çıkıp buna itiraz edecek hukukçu aradık. Bir tek o "tamam" dedi. Haberlere çıktı ve lafı hiç eğip bükmeden "bu yanlıştır, hukuka aykırıdır" dedi. Sonuç? Çevik Bir imzalı ihbar mektubuyla, birlikte Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

- YALÇIN ÖZER: Türkiye gazetesinin başyazarıydı. İktidarın Çiller kanadına destek veriyordu. Darbeye karşı en sert yazıları yazıyordu. Gazetesine baskı yaptılar. İşinden oldu... Yıllarca yazı yazamadı... Zalimlerin hesap verdikleri günleri göremeden vefat etti. Allah rahmet etsin... »