Gündem
12 Oca 2023 00:05 Son Güncelleme: 12 Oca 2023 00:08

28 Şubat tutuklusu emekli Korgeneral Hakkı Kılınç tahliye edildi

28 Şubat davasında kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle cezaevinde bulunan ve geçtiğimiz hafta fenalaşarak hastaneye kaldırılan 83 yaşındaki emekli Korgeneral Hakkı Kılınç hakkında tahliye kararı verildi.

28 Şubat davası kapsamında yaklaşık 17 aydır tutuklu bulunan ve geçtiğimiz hafta rahatsızlanarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen 83 yaşındaki Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç hakkında sağlık sorunları nedeniyle tahliye kararı verildi.

Kılınç'ın tahliyesini gazeteci Barış Terkoğlu, sosyal medya hesabından duyurdu. Terkoğlu, paylaşımında, "28 Şubat davası kapsamında Sincan Cezaevi'nde bulunan 83 yaşındaki Hakkı Kılınç hakkında tahliye kararı verildi. Geçen haftalarda birkaç kez hastaneye kaldırılan emekli Korgeneral Kılınç'ın birçok sağlık sorunu bulunuyordu" diye yazdı.

OĞLUNDAN AÇIKLAMA: SEVİNEMEYECEĞİZ

Karar sonrası Hakkı Kılınç’ın oğlu Koray Kılınç Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu. “Diğer komutanlar da evlerine dönmedikçe de sevinemeyeceğiz” diyen Koray Kılınç, Bir tanesi 10 yıl önce olmak üzere iki kere bu evreyi yaşadıklarına dikkat çekerek “Ben asker değilim, hukukçu da değilim. Ancak iki seferde de cezaevinde ve ailelerindeki atmosferi biliyorum. O atmosferi çok yoğun biçimde yaşadım. Diğer komutanlar da evlerine dönene kadar elimizden ne gelirse, gücümüz yettiğince mücadele etmeye devam edeceğiz”  ifadelerini kullandı.

VURAL AVAR DA CEZAEVİNDE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 85 yaşındaki emekli korgeneral Vural Avar, Sincan F Tipi Cezaevi'nde hayatını kaybetmişti. Hakkı Kılınç ile Vural Avar aynı odayı paylaşıyordu.