Gündem
07 Kas 2012 22:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:21

"28 ŞUBAT SÜRECİ" SİNEMA FİLMİ OLDU!

28 Şubat süreciyle ilgili çekilen ilk film olan 'Qüfür', 28 Şubat 2013 tarihinde vizyona giriyor.

28 Şubat sürecinde yaşananların araştırılması için TBMM'de kurulan komisyonun dinlediği tanıkların anlattıkları sıcaklığını korurken, o dönemde yaşananlar beyaz perdeye aktarıldı. 28 Şubat süreciyle ilgili çekilen ilk film olan 'Qüfür', 28 Şubat 2013 tarihinde beyaz perdede olacak.
 
Genel Yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata'nın, yönetmenliğini ise Mustafa Delazi ve Arafat Şavata'nın yaptığı 'Qüfür'de Arafat Şavata, Cansu Taşkın, Ahmet Nesin, Ayşen Gruda, Sinan Benger, Selahattin Taşdöven, Leyla Bilginer, Havin Saç, Ahmet Satılmış, Nelli Mari Rouz Podcopi ve Murat Soydan gibi isimler rol aldı.
 
Filmde Fadime Şahin ve Müslüm Gündüz olayından Tansu Çiller'in hükümetten düşürülmesine sosyal hayata ve siyasete yönelik baskılar ele alındı. 7. Sanat Sinema A.Ş.'nin yapımcılığını üstlendiği film, 28 Şubat 2013 tarihinde tüm Türkiye'deki sinemalarda gösterilmeye başlayacak. Film vizyona girmeden fragmanı video paylaşım sitelerinde binlerce kişi tarafından izlendi.
 
Filmin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, 28 Şubat sürecinin karanlıkta kalan ya da konuşulmayan gerçeklerini yıllar sonra da olsa beyaz perdeye aktarmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Şavata, kapalı kapılar ardında konuşularak alınan kararların milletin hayatını ve geleceğini alt üst ettiğini belirterek, yeni nesillere 28 Şubat'la ilgili ölümsüz bir eser bırakmak amacıyla Qüfür'ü çektiklerini söyledi.