Gündem
14 Nis 2012 11:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:32

28 ŞUBAT DESTEKÇİLERİ DESTEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR!

Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Birand, 28 Şubat operasyonları hakkında Samanyolu Haber TV'ye konuştu.

Mehmet Ali Birand , Balyoz ve İnternet Andıcı davalarının birleştirilmesi süreci olayı daha da karmaşak hale getireceğini söyledi. Birand, son operasyonların gittikçe büyüceğini orduya kadar uzanacağını belirtti.

İşte Birand'ın konuşmasından satırbaşları:

Bu operasyonlar bence sadece Batı Çalışması'yla kalacağını düşünüyorum.
Bugün Çevik Bir'in veya diğer askerlerin niye tutuklu olduklarını
anlamıyorum, çünkü bunların kaçacağını düşünmüyorum.
Kaçacak mı? Zaten kaçarsa suçlu olduğu kabul olunacaktır.

28 Şubat'a destek verenler yine desteklerini sürdürüyor. Bir kısım korktuğu için konuşmuyor ama bazıları ise hala sözlerinin arkasında duruyor. Demokrasinin azı çoğu olmaz ben bu süreçten çok zarar gördüm ben sadece bu sürecin düzgün yürütülmesini istiyorum.

Bu davalarda kamu vicdanını gözönünde almazsanız yarın bu kişileri kahramanda yapabilirsiniz. Yargıya bu alanda çok önemli görevler düşüyor. Şimdi şu birkaç yıl önceye kadar yargının yaptığı hatalara tekrar düşmesini istemiyorum.

28 Şubat'ta çok mağdur var bunu kabul etmek lazım. Kimse o dönemde askere bunu yapmaya hakkınız yok demedi. Deniz Baykal bile bunu demedi. Demokrasiyi yedik. Abuk sabuk görüşmelerle demokresimizi yedik.

Muhalefet İktidarın yaptığı herşeye karşı çıkıyor. Eğer domokratsanız evet ben bu davaların arkasındayım demelilerdi. Şüpheli açıklamalar yapılmamalı.

Operasyonların zamanlaması bana pek manidar gelmiyor. Gündemi değiştirmek için yapıldığına inanmıyorum, Savcı çalışmalarını yapmış ve hadi başlayalım demiş ve operasyonlar başlamış durumda. Bunun arkasında müthiş bir planlama olduğunu düşünmüyorum.

Ben 28 Şubat döneminde sıcak bir darbe olacağına hiç inanmadım. Fakat o dönem öylemiş gibi yapıldı ama sıcak bir darbe yapılması sözkonusu olmazdı.

Suriye'deki gelişmeler

Suriye, Rusya ve Çin'i arkasına aldığı için çarpışa çarpışa mücadele edecektir. Esed'in şu ana kadar güçlü olamasının en önemli neden karşısında güçlü bir muhalif lider ve birlik olamamsındandır.

Türkiye, kesinlikle Suriye'ye girmez Ben bir savaş tehlikesi olduğunu düşünmüyorum.