Gündem
03 Eyl 2013 14:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

28 ŞUBAT DAVASINDA SPİKER OPERASYONU!

28 Şubat sürecine ilişkin davanın ikinci günkü duruşmasında spiker sürprizi yaşandı.

54. Refah Yol hükümetini düşürmekle suçlanan, 37’si tutuklu toplam 103 sanığın yargılanmasına dün Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Aralarında eski YÖK başkanı Kemal Gürüz’ün de bulunduğu sanıklar Sincan Cezaevinde sabah saatlerinde Ankara Adliyesine getirildi.

TİMUR’UN FİLLERİ
Davanın ikinci günkü duruşmasında spiker sürprizi yaşandı. 1308 sayfalık iddianameyi okumak için görevlendirilen TRT spikerleri dünkü ilk duruşmada mahkeme heyetinin bulunduğu kürsüde yer verilmişti. Sanık avukatları bu duruma tepki göstererek, spikerlerin kürsünden indirilmesi talebinde bulunmuştu. Sanık avukatlarından Celal Ülgen, “Biz savcıları kürsüden indirmeye çalışırken şimdi spikerlerin de kürsüye çıktığını görüyoruz. Bu bize Timur’un fillerini hatırlattı” demişti.

SPİKERLER AŞAĞIYA İNDİ
Yaşanılan bu tartışmalar üzerine, bugünkü duruşmada TRT spikerlerin oturdukları yerler değiştirildi. Mahkeme heyetinin yanında bulunan spikerler aşağıya indirildi ve katibin bulunduğu bölümde kendilerine yer tahsis edildi. Mahkeme başkanı bugünkü duruşmaya da yoklama yaparak başladı.

ENGELLİLERİ UNUTMAYIN
Bazı sanık avukatları salonda görme engelli avukatların mahkeme zaptını izlemesine imkan bulunmadığını, bunun için önlem alınmasını istedi.