Medya
09 Eyl 2022 14:44 Son Güncelleme: 09 Eyl 2022 14:57

26. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda ödüller dağıtıldı

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından bu yıl 26’ıncısı düzenlenen Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nın kazananları Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından bu yıl 26’ıncısı düzenlenen Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nın kazananları Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ile çok sayıda medya mensubu katıldı. Yaşamın içinden vizöre takılan görüntülerle başlayan programda çeşitli kategorilerde muhabir ve kameramanlar ödüllendirildi. Ödülleri Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan takdim etti.

POLATEL: "BİZLER YAKIN TARİHİN GÖRSEL YAZARLARIYIZ"

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Aytekin Polatel, yakın tarihin en önemli olaylarında kameramanların olduğunu belirterek; "Yıllar içinde haber kameramanlarının çektikleri görüntüler hem siyasi hem de toplumsal alanda gündemi belirleyen, gündeme yön veren önemli bir unsur haline geldi. Bizler kamuoyuna karşı sorumluluk bilinciyle görev yapıyoruz. Bizler, yakın tarihin görsel yazarlarıyız. Her koşulda yapıcı tutumla, gazetecilik saygınlığını ön planda tutarız. Meslek ahlakına, demokratik değerlere, evrensel hukuka, tarafsızlık ilkesine, kişi haklarına, özel hayata saygı gibi hususlar en önem verdiğimiz değerlerimizdir" diye konuştu.

BAŞKAN TURAN: “BİZİM İÇİN EMEK HARCANAN HER GÖRÜNTÜ ÖDÜLE LAYIKTIR”

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Muhabir ve kameraman arkadaşlarımız ülkemizde ya da dünyanın birçok yerinde; savaş, yangın, afetlerde büyük emek harcayarak mesleğini hakkıyla yapmaya çalışıyorlar. Zor şartlarda bizleri bilgilendirmeye, haber ulaştırmaya gayret ediyorlar. Bu haberleri önemli hale getiren de şüphesiz görüntülerdir. İşte bu görüntüler bu akşam ödüllendirildi. Bizim için emek harcanan her görüntü ödüle layıktır. Bu vesileyle ödül alan almayan, emek harcayan tüm muhabir ve kameraman arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Başta Türkiye Haber Kameramanları Derneği olmak üzere, Dernek Başkanı Aytekin Polatel’e, yönetimine, jüri üyelerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından muhabirler, kameramanlar, televizyon yöneticileri ve televizyon habercilerinden oluşan 25 kişilik bir jüri heyetinin yarışmaya katılan 82 görüntüyü izleyerek derecelendirdiği başarılı görüntülerin sahipleri ödüllerine kavuştu.

Program, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın geleneksel olarak omuzuna kamera verilerek çekim yapması ve ödül alanların hatıra fotoğraf çekimiyle sona erdi.