Medya
19 Ağu 2022 21:30 Son Güncelleme: 19 Ağu 2022 21:43

26. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması sonuçlandı

26. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin düzenlediği 26. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nda kazananlar açıklandı.

24 Haziran 2022’de yapılan jüri değerlendirme sonuçlarını, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel paylaştı.

İşte kategorilere göre kazanan isimler şöyle;

Yılın Haber Görüntüsü Kategorisi

1) Ukrayna –Rusya savaşında Patlama anında yaşananları kayıt altına alarak  “SİVİLLERİN TAHLİYESİ SIRASINDA PATLAMA” rumuzlu görüntü ile Anadolu Ajansı’ndan Servet Ülkü jüri oylamasında birinci olmaya hak kazandı.

2)2021 Temmuz ve Ağustos aylarında yaşadığımız orman yangınlarında  “ALEVLERDEN ÇIKAN ADAM” rumuzlu görüntü ile Haber Global televizyonundan Bilal Söyleyenoğlu jüri oylamasında  ikinciliği kazandı.

3) Ukrayna –Rusya savaşında patlama anında yaşananları kayıt altına alarak  “PATLAMA ANI” rumuzlu görüntü ile A Haber televizyonundan haber kameramanı Niyazi Kurt ve muhabir Emine Kavasoğlu jüri oylamasında üçüncü olmaya hak kazandı.

 Yılın Özel Haber Kategorisi

1) “MARMARİS YANGINI” rumuzlu haber ile Anadolu Ajansı’ndan Orhan Fatih Doğan jüri oylamasında birinciliği kazandı.

2) “SAVAŞTAN KAÇIŞ “ rumuzlu haber ile Anadolu Ajansı’ndan Jaime Aleksos  jüri oylamasında ikinciliği kazandı.

3) “BOMBA DEHŞETİ “ rumuzlu haber ile Haber Global televizyonundan Vural Biçer ve Murat Karataş jüri oylamasında üçüncülüğü kazandı.

Serbest Haber Kategorisi

1) Rahatsızlanarak ve ambulansa alınan sahibini hastaneye kadar koşarak takip eden haberleştirerek “CAN DOSTU” rumuzlu haber ile Anadolu Ajansı’ndan Şebnem Coşkun birinciliğe değer görüldü.

2) Denizli’de oğlu ile dağda mantar toplarken kaybolan Emine Aksoy’u 100 saat sonra sağ olarak bulan TRT Haber’den muhabir Murat Demirbilek ile kameraman Hüseyin Yılmaz “YAŞAMA TUTUNMAK” rumuzlu haberi ile oylamada ikinciliği kazandı.

3) Ankara’nın Çubuk ilçesine süt haberini yapmak için gittikleri ahırda yaşananları görüntüleyen A Haber kameramanı Burak Altun “SÜTLÜ KROŞE” rumuzlu görüntüsü ile üçüncülüğü kazandı.

Röportaj Haber Kategorisi

1) Ukrayna – Rusya savaşında açıklamalarıyla merak edilen Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile yaptıkları röportaj ile Habertürk televizyonundan Sena Aktürk, Özcan Öztürk, Hakan Öztürk jüri tarafından röportaj kategorisinde ödüle layık görüldü.

Spor Haber Kategorisi

1) Spor Toto Süper Lig 'de 2021-2022 sezonu şampiyonu Trabzonsporlu taraftarların kutlamalarını görüntüleyen Anadolu Ajansı’ndan Çağrı Korucu “BÜYÜK KUTLAMA” rumuzlu görüntü ile spor kategorisinde dereceye girmeye hak kazandı.

Drone Haber Kategorisi

1) Rusya’nın Ukrayna işgali sırasında ülkenin çeşitli şehirlerinde yarattığı yıkımı en çarpıcı hali ile kayıt altına alarak haberleştiren CNN Türk TV’den haber kameramanı Halil Kahraman ve muhabir Mücahit Topçu ödüle layık görüldü.

Drone Serbest Kategorisi

1) “SONBAHARIN RENKLERİ“ rumuzlu görüntü ile Anadolu Ajansı’ndan Vural Elibol ödüle layık görüldü.

Dizi Haber Kategorisi

1) “PERA PALAS’IN GİZEMİ” rumuzlu haber ile Haber Global televizyonundan muhabir Damla Turgutlu Soybaş ile haber kameramanı Emir Ünlü jüri tarafından ödüle değer görüldü.

MANSİYON HABER KATEGORİSİ

1) “DENİZ KAPLUMBAĞALARI” rumuzu ile Deniz Kaplumbağalarının izlediği yolu ve karşılaştıkları tehlikeleri haberleştiren Anadolu Ajansı’ndan Özge Elif Kızıl ve Şebnem Coşkun jüri tarafından Çevre Özel Ödülüne layık görüldüler.

2) “İSTANBUL’DA DENİZ SALYASI“ rumuzlu görüntü ile İhlas Haber Ajansı’ndan, Ahmet Faruk Sarıkoç mansiyon ödülüne layık görüldü.

3) “RU RU RU “rumuzlu haber ile Tv100 televizyonundan haber kameramanı Yetkin Torlak ve muhabir Pınar Torlak ödül almaya hak kazandı.

 ÖZEL ÖDÜLLER

ALTIN GÖZ KATEGORİSİNDE

1) 2022 Yılının Nisan ayında kalp krizi nedeni ile kaybettiğimiz deneyimli haber kameramanı Ediz Alıc – Özel Ödülü’nü ise “PENÇSİR” rumuzlu özel haber ile Kanal 24 televizyonundan Uğur Tüney ve muhabir Adem Hançer ödüle hak kazandı.

2) 2021 yılında kaybettiğimiz deneyimli Haber Kameramanı Tamer Kay özel ödülünü ise “SES” rumuzlu haber ile Kanal 7 televizyonundan Süleyman Damla ödüle layık görüldü.