Gündem
13 Mayıs 2023 20:49 Son Güncelleme: 13 Mayıs 2023 22:10

25 yıldır görev yapıyordu! TRT’den ödüllü muhabir hakkında flaş karar!

TRT adına 25 yıldır Suriye, Libya ve Mavi Marmara saldırısı gibi riskli yerlerde görev yapan Savaş Muhabiri Elif Akkuş'un açığa alındığı ifade edildi.

TRT adına 25 yıldır; terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yargılandığı dava süreci, Güneydoğu’daki operasyonlar, 1999 Marmara depremi gibi toplumsal olayların yanında Irak, Suriye, Libya ve Mavi Marmara saldırısı gibi riskli yerlerde de görev yapan Elif Akkuş'un açığa alındığı ifade edildi.

ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ

Gazeteci Burak Ersemiz sosyal medya hesabından Elif Akkuş'un görevden alındığını duyurarak üzüntüsünü dile getirdi. Ersemiz konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Trt savaş muhabiri Elif Akkuş 25 yıldır görev yaptığı TRT'de açığa alındı. Açığa alınma nedeni bilinmiyor. Elif akkuş 25 yıldır trt haberde savaş ve riskli bölgelerde çalışıyor. Libya'da 1 sene Suriye'de uzun süre Irak'ta defalarca gorev alan Elif Akkuş, Mavı Marmara Gemisi'nde de TRT adına görevlendirilmişti. İsrail'in mühahalesinde gözaltına alınan, işkence gören ve hapse atılan Elif Akkuş'a savaş bölgesinde mermi isabet etmişti. Elif Akkuş çelik yelek sayesinde kurtulmuştu.

ELİF AKKUŞ KİMDİR?

1977 İstanbul doğumlu . 1998 yılında TRT İstanbul Haber merkezinde stajer olarak mesleğe ilk adımını attı. Irak, Suriye, Libya ve Mavi Marmara saldırısı gibi riskli yerlerde TRT Haber adına muhabirlik yaptı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yargılandığı dava süreci, Güneydoğu’daki operasyonlar ve 1999 Marmara depremi gibi önemli görevlerde de yer aldı. 2010-2012 yolları arasında hafta içi her gün yayınlanan “Merkez Haber” isimli programı sundu. Görev yaptığı bölgelerdeki özel haberlerle kameraman arkadaşlarıyla beraber bir çok kez ödül aldı. 25 yıldır TRT Haber’de görev yapıyor.