Gündem
28 Haz 2014 10:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:22

244 milyonluk kamu ilanı hangi medyaya gitti?

Ziraat, Vakıf ve Halkbank’ın geçen yıl verdiği toplam 244 milyon liralık ilanın hangi medya kuruluşlarına gittiği Meclis’e geldi.

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle iki ayrı önerge verdi.

Kaleli, son 5 yıl itibarıyla Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası'ndan hangi gazete ve televizyon patronlarına ne kadar kredi kullandırıldığının hükümet tarafından açıklanmasını istedi.
Kaleli, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a "Bu krediler hangi teminat karşılığı verildi? Bu kredilerin ne kadarı geri döndü? Ziraat, Halk ve Vakıfbank'ın verdikleri kredi karşılığında halen hangi gazete ve televizyonlardan ne kadar alacağı var?" açıkla dedi.

HANGİ KRİTERE GÖRE BELİRLENİYOR
CHP'li Kaleli, bu bankalar tarafından kullandırılan reklam giderlerini de sordu.
"2013 yılı bütçelerinde reklam harcamaları için Halkbank'ın 120, Vakıfbank'ın 73, Ziraat'ın da 51 olmak üzere toplam 244 milyon TL ayırdığını" söyleyen Sena Kaleli, bu rakamların ne kadarının kullanıldığının kamuoyu ile paylaşılması çağrısını yaptı.
CHP'li milletvekili, Bakan Ali Babacan'dan şu sorularına yanıt vermesini istedi.
» Geçen yıl ve bu yılın ilk altı ayında üç banka hangi gazete ve televizyonlara ne kadar reklam ve ilan verdi?
» Kamu bankalarının verdiği ilan ve reklamların bedeli gazete ve televizyonlara kullandırılan kredilerden mi düşüldü?
» Kamu bankalarının ilan ve reklamlar için seçtiği gazete ve televizyonlar hangi kriterlere göre belirlenmektedir?
» 1 Ocak 2014 tarihinden sonra kamudan verilen tüm reklamlardan bazı gruplara ait gazete ve yayın organlarının hariç tutulmasının gerekçesi nedir?"