Televizyon
18 Kas 2014 17:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

24 TV’den ayrılan hangi ünlü ekran yüzü TRT'ye transfer oldu? (Medyaradar/Özel)

Medya dünyasında araştırmacı kimliğiyle de tanınan ünlü ekran yüzü 24 Tv'den Trt1 ekranlarına transfer oldu.

Bir süre önce 24 TV’de hafta sonu spikeri ve program editörlüğü görevini başarıyla yürüten Gazeteci –Yazar Köksal Akpınar TRT1’e transfer oldu. Akpınar TRT1 de yayınlanan “1de Sabah Prograramı”nın haber editörü kadrosuna geçti.

18 yıl boyunca Cihan Haber Ajansı’nda sayısız özel dosya haberlere imza atan Gazeteci-Yazar Köksal Akpınar Cihan TV Network’de hafta sonları Akşam Ajansı ana haber bültenini sunuyordu. Kanlı Çukur Muhsin Yazıcıoğlu Suikastı kitabının da yazarı olan deneyimli gazeteci, 30 Mart seçimlerinden önce görüş farklılığını gerekçe göstererek, cemaat medyasından ayrılmıştı. Köksal Akpınar Twitter’dan "Son yaşanan siyasi gelişmeler ile düşünce farklılığımızın iyice açığa çıktığı Cihan Haber Ajansı'ndan 18 yılımı geride bırakarak istifa ettim... Kendimi ait hissetmediğim ve aykırı düşündüğüm için neredeyse ötekileştirildiğim bir yerde, daha fazla durmanın bir anlamı yoktu. Bu en başta kendime ve vicdanıma saygısızlık olurdu. Her zaman milli iradenin ipotek altına alınamayacağına inanıyorum. İnandım!.. Ve İnanacağım!.. Halkın getirdiğini halk götürür." ifadelerini kullanarak istifa etmişti.




Temmuz ayından itibaren 24 TV’ye geçen Köksal Akpınar, hem Elif Çakır’ın sunduğu “Söz Bitmeden” programının editörlüğünü hem de hafta sonu ana haber bültenini sunuyordu. Gazeteci-Yazar Köksal Akpınar Twitter hesabından 24 TV’den ayrıldığını duyurdu. Tecrübeli gazeteci kendisine ait @KoksalAras hesabından “Severek ve keyifle çalıştığım 24 ailesinden üzülerek ayrıldım. Bu keyifli ortamı yaşamamı sağlayan 24 yönetimine çok teşekkür ediyorum. Kısa zamanda çok iyi arkadaşlıklar edindiğim @yirmidorttv deki ortamı unutmak mümkün olmayacak!..” notunu paylaştı.

TRT1 de hafta içi sabah 06.30-09.00 saatleri arasında yayınlanan programın Haber Editörlüğü kadrosuna dahil olan Köksal Akpınar, medya dünyasında araştırmacı kimliği ile biliniyor.




MEDYARADAR/ÖZEL