Polemik & Kulis
30 Ara 2016 18:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:19

24 TV'de üst düzey atama! Haber Müdürlüğünü kimler yapacak? (Medyaradar/Özel)

Esmedya bünyesinde yayın yapan 24 TV'de üst düzey bir atama gerçekleşti.

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Esmedya bünyesinde yayın yapan 24 TV'nin haber müdürlüğü görevine çifte atama yapıldı.

İbrahim Güneş ile Münir Koçarslan Haber Müdürlüğü görevine getirildiler.

24 TV'de haber müdürlüğü görevini daha önce Mehmet Yeşilkaya yürütüyordu. Yeşilkaya bir süre önce Habertürk'e transfer olmuştu.

MÜNİR KOÇASLAN KİMDİR?

1960, İzmir doğumlu olan Münir Koçaslan, 24 TV Haber Müdürlüğü görevi öncesinde 360 TV Haber Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Bugüne dek Habertürk ve Doğan Gazetecilik Ege Bölgesi Yayın Koordinatörü görevlerini üstlenen Koçaslan,  Milliyet, Posta, Radikal ve Fanatik gazetelerinin Bölge Haberler Müdürlüğü ile Yeni Asır TV ve Ege TV'de programcılık ve moderatörlük,TV8'de Haber Programları Departmanı editörü ve Haber portalı Genel Yayın Yönetmenliği yapmıştı.

TÜRKİYE BU HABERLERİ ONUN SAYESİNDE DUYDU
Sürekli Sarı Basın Kartı Sahibi olan Koçaslan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in Kuşadası'nda yanında çalışan Suna Gönül Pelister adına kaydettirdiği çiftlik skandalını ortaya çıkarmış, aynı yıl, Kardak Krizi'nde Türk askerinin adaya çıkarmasını Türkiye'ye duyuran ilk haberci olmuştu.

İzmir'de tıp tarihine geçmek isteyen bir doktorun bir anneyi yediz tüp bebeğe hamile bıraktırmasındaki etik skandalını Türkiye'ye duyuran Koçaslan 2012'de Kızılay'ın HİV'li skandalında 3 hastaya verilen kandan AIDS bulaştığını ortaya çıkardı.

Türkiye çapında gündeme giren bu başlıkların dışında siyaset, yerel yönetimler, çevre, sağlık, eğitim konularında sayısız araştırmacı gazetecilik çalışmasına imza attı.



İBRAHİM GÜNEŞ KİMDİR?

İbrahim Güneş 1975 yılında Nigde’de doğdu.Türk gazeteci, editör ve haber sunucusudur. Gazeteciliğe Ulusal Basın Ajansı'nda 1997 yılında başladı. 2008 yılına kadar Tv8 haber merkezinde çalıştı. Ardından Atv'ye transfer oldu. Atv’den ayrıldıktan sonra Tv8’de Erkan Tan ile Tan Vakti adlı kahvaltı haberlerinde editörlük yaptı. Ardından Acun Ilıcalı’nın Tv 8'i satın alması ile birlikte kanalda haber programlarının bulunması istenmedi ve gazeteci TGRT Haber ile anlaştı. Bu kanalda Yenigün adlı haber kuşağının spikerlik ve sunuculuğunu yaptı.

2014 yılında 24 Haber'de Kreatif Editör olarak göreve başladı.Editörden programını Kahraman Poyrazoğlu ile sunuyor.



MEDYARADAR/ÖZEL