Gündem
15 Eyl 2015 15:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

24 kadın akademisyen,gazeteci ve yazar Cizre'ye gidiyor!

Aralarında Oya Baydar, Ayşe Kulin, Perihan Mağden'in de bulunduğu akademisyen, yazar ve gazeteci kadınlar, bir haftalık sokağa çıkma yasağında 21 kişinin yaşamını yitirdiği Cizre'ye destek olmak için yarın yola çıkıyor.

Yazar Perihan Mağden, Oya Baydar ve Ayşe Kulin’in de aralarında bulunduğu 24 yazar,gazeteci ve akademisyen kadının oluşturduğu ‘Barış İçin Kadın Dayanışma Grubu’, bir haftalık sokağa çıkma yasağında 21 kişinin hayatını kaybettiği Cizre’yle dayanışma ve barış için ilçeye gidecek.

Diha’da yer alan habere göre, Cizre’de barış dayanışma ve çağrısında bulunacak heyet, bölgedeki kadınlar ve kadın örgütlerinin yanı sıra, yerel yöneticilerle de bir araya gelecek.

Heyette yer alacak isimler şöyle: Gülseren Onanç, Ayşe Kulin, Perihan Mağden, Oya Baydar, Nesrin Nas, Zeynep Oral, Nurcan Baysal, Yasemin Bektaş, Özlem Dalkıran, Ebru Baybora Demir, Ayşe Erzan, Nevin İl, Hande Karakulluk, Ayşe Köroğlu, Çiğdem Mater, Maya Arakon, Nil Mutluer, Filiz Şahin, Mebuse Tekay, Melek Ulagay, Melek Ufuk, Reyhan Yalçındağ, Yaprak Yapsan, Meryem Yavuz.

Barış İçin Kadın Girişimi de Cizre’ye gidiyor

Barış için Kadın Girişimi de (BİKG), “Savaşa karşı ses çıkarıyoruz” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada cuma günü Cizre’ye gideceğini duyurdu.

Barış ısrarının vurgulandığı açıklamada, “Çocuğunu aç, susuz teskin etmek, öldürülmüş kızının cesedini buzdolabında bekletmek, kolunda bebeğiyle can vermek zorunda bıraktığınız kadınların yanına Cizre’ye gidiyoruz. Cizre’de ve her yerde silahların susması barışın konuşması için ısrarımızı sürdürüyoruz” ifadeleri kullanıldı.