Gündem
19 Eyl 2016 16:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:32

23. Altın Koza Film Festivali başladı

Bu yıl Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından adı Uluslararası Adana Film Festivali olarak değiştirilen Altın Koza Film Festivali bugün Atatürk Parkı'nda yapılan törenle başladı.

19 - 25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve "Adana" Konulu Senaryo Yarışması bölümleri olacak. Festival boyunca uzun ve kısa metraj filmler ile belgesellerden oluşan 250 film 656 gösterimle izleyiciyle buluşacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 12 film yarışacak. Yarışmada yer alacak eserler şöyle: Ağustos Böcekleri ve Karıncalar (Erhan Tuncer), Albüm (Mehmet Can Mertoğlu), Babamın kanatları (Kıvanç Sezer), Bana Git De (Handan Öztürk), Dar Elbise (Hiner Saleem), Geçmiş (Çağdaş Çağrı), İftarlık Gazoz (Yüksel Aksu), Koca Dünya (Reha Erdem), Mehmet Salih (Güven Beklen), Nadide Hayat (Çağan Irmak), Rüya (Derviş Zaim), Tarla (Cemil Ağacıkoğlu).

Festival kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da koordinatörlüğünü Işıl Özgentürk'ün yaptığı Altın Koza Kısa Film Atölyesi düzenlenecek. Atölyeye katılanlara kurgu, senaryo-film okuma, görüntü yönetmenliği, oyuncu seçimi, yapım geliştirme ve film çekimi konularında dersler verilecek.

Festival boyunca üç sergi sanatseverlerle buluşacak. Eski Türk Filmleri Afişleri ve 45'likler Sergisi: Serdar Kürkbabaoğlu koleksiyonuna ait afişler, Gramofon Evi'nin koleksiyonuna ait film müziklerinin yer aldığı plaklar eşliğinde, 75. Yıl Sanat Galerisi'nde sergilenecek. Türk Sineması'nın Yüzleri Sergisi: Görkem Gül tarafından hazırlanan sergi, Büyükşehir Belediyesi Fuayesi'nde görülebilecek. Film Afişleri Sergisi: Yine Serdar Kürkbabaoğlu koleksiyonuna ait olan Türk Sinemasının unutulmaz filmlerinin afişlerinin yer aldığı sergi, Adana Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.