Reklam PR
01 Tem 2010 20:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

22.KRİSTAL ELMA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU! ÖDÜLLER KİMLERE GİTTİ?

Türk reklam dünyasının Oscar'ı olarak nitelendirilen Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri görkemli bir törenle 22. kez sahiplerini buldu.

Kristal Elma 22. Yıl Ödül Töreniİstanbul’un en gözde mekanlarından olan Suada’da gerçekleştirildi. Her yıl reklam sektörünün neredeyse tamamını bir araya getiren törenin sunuculuğunu bu yıl Demet Evgar-Emre Karayel ikilisi yaptı.
Gecede konuşma yapan Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Şardan, İngiltere’deki bir araştırmaya göre, reklam yaratıcılığı ve başarılı iş sonuçları arasında anlamlı bir bağ tesbit edildiğine işaret ederek, yaratıcı yarışmalarda ödül kazanan kampanyaların iş başarısı sağlamada 11 kez daha etkili olduğunu belirtti. Şardan, Reklamcılar Derneği olarak, bu yıl 22.’si düzenlenen Kristal Elma’nın ülkemizde yaratıcılığın değer kazanmasında önemli bir işlev üstlendiğini de belirtti.
Bu yılki Ana Seçici Kurul başkanlığını Kurtcebe Turgul – Medina Turgul DDB üstlendi. Ana kurul yanında oluşturulan özel kurullarla jüri üyeleri sayısı 47’ye ulaştı. 

Ana Seçici Kurul Üyeleri: Ali Batı- DDB & Co, Doğan Yarıcı – Art Grup, Emre Kaplan – TBWA İstanbul, Emre Noyan – LOWE İstanbul, Gürkan Günaydın – Ogilvy & Mather, İdil Akoğlu Ergülen– Markom Leo Burnett, Murat Işık – Adquarters, Orkun Demirelli – Rafineri, Ozan Varışlı – Y & R Reklamevi ve Team Red, Tarkan Barlas – McCann Ericksonn’dan oluştu.                                                                                                 

Törende ’’Basın’’, ’’Televizyon’’, ’’Açık Hava’’, ’’Radyo’’, ’’Sinema’’,  ’’Dijital’’, ’’Yaratıcı Medya Kullanımı’’, ’’Çok Mecralı Kampanya’’, ’’Ortam  Reklamı’’ ve ’’Özel Ödül’’ dallarında çeşitli kategorilerde en çok puanı alanlara ’’Kristal Elma Ödülü’’ verildi.
Törende, ’’Basın’’ dalında büyük ödüle, Grey İstanbul tarafından hazırlanan ’’Google Search’’ reklamı layık görüldü.
’’Televizyon’’ dalında büyük ödül ise Concept imzasını taşıyan Şekerbank’ın ’’Üreten susarsa, Türkiye susar’’ reklamına verildi.
’’Çok Mecralı Kampanya’’ dalında büyük ödül, Medina Turgul DDB’nin Rondo Bisküvi ’’Hayatın Draması’’ kampanyasına gitti.
’’Yaratıcı Medya’’ dalında ise büyük ödüle Tayfa&WDO’nun Yapı Kredi Bankası için hazırladığı ’’Alkollü Araç Kullanımını Bilinçlendirme’’ kampanyası layık görüldü.
’’Dijital’’ dalında büyük ödüle Rabarba’nın ’’Pepsi Yaşatır Seni’’  reklamı değer bulundu.
töreni öncesinde Baba Zula’nın sahne aldığı gecede, ’’Call4İstanbul’’ yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.


ETİKETLER
#kristal elma