2023’ün en güçlü 12 ailesi ortaya çıktı!

Güçlü aileler, iş ve finans dünyasında perde arkasında ipleri ellerinde tutuyor. 2023’ün siyaset ve iş dünyasındaki en güçlü 12 ailesi ortaya çıktı. İşte o liste…

2023’ün en güçlü 12 ailesi ortaya çıktı! - Sayfa 1

1. SUUD HANEDANI

Suudi Arabistan'ın şu anki yönetici ailesi olan Suud Hanedanı'nın 2023 yılında 15.000 üyesi olacağı söyleniyor. Bu kadar para ve güç varken aile toplantıları biraz şamatalı geçiyor olmalı. Güçleri ülkenin dokusuna o kadar işlemiş ki (tahmin etmişsinizdir) Suudi Arabistan aslında adını bu aileden alıyor. Bu Arap ailenin şu anda 1,4 trilyon dolarlık şaşırtıcı bir net değeri var!
Ailenin reisi, gezegendeki en petrol zengini yer olan Suudi Arabistan'ın Kralı Selman bin Abdülaziz'dir. Bu da fosil yakıtlar talep görmeye devam ettiği sürece sınırsız bir servetin parmaklarının ucunda olduğu anlamına geliyor. Ailenin 15,000 üyesi olması, dağıtılması gereken çok fazla servet olduğu anlamına geliyor.
Ancak petrol fiyatları yüksek seyretmeye devam ediyor ve Suudilerin dünyanın dört bir yanındaki şirketlere, mülklere ve politikacılara yaptıkları sayısız milyarlarca dolarlık yatırım var.

112
2023’ün en güçlü 12 ailesi ortaya çıktı! - Sayfa 2

2. ROTHSCHİLD AİLESİ

Suud Hanedanı gibi Rothschild Ailesi'nin soyu da 1700'lü yıllara kadar uzanmaktadır. Meyer Amschel Rothschild, Hamburg merkezli dahi bir bankerdi, ancak gücü bununla sınırlı değildi.
Sonunda uluslararası üne kavuştu ve 5 oğlunun her birini banka açmaları ve hanedanını tüm Avrupa'ya yaymaları için farklı ülkelere gönderdi. Tüm oğulları da aynı şeyi yapmak üzere gönderildi ve açıkça görüldüğü üzere başarılı oldular.
18. yüzyıl boyunca Rothschild ailesi dünya para birimlerinin çoğunun arkasındaki istikrar sağlayıcı güçtü ve bunu yaparken iyi para kazandılar. Rothschild hanedanlığının zirvesindeyken, dünyanın gördüğü en zengin aileydiler.
Bununla birlikte pek çok hikâye ortaya çıktı. Başkanlık suikastlarının arkasında Rothschild'lerin olduğu, İkinci Dünya Savaşı'nda Alman savaş makinesini finanse ettikleri ve 1800'lerden bu yana her savaşın iki tarafını da kâr elde etmek için yarattıkları ya da finanse ettikleri söylendi. Rothschild imparatorluğu yüzyıllardır sayısız komplo ve yarı komplo teorisine konu olmuştur.
Komplolara, yalanlara ve abartılara rağmen, Rothschild ailesinin 2023'te bugün bile siyasette çok fazla güce ve etkiye sahip olduğunu söylemek oldukça güvenlidir.

212
2023’ün en güçlü 12 ailesi ortaya çıktı! - Sayfa 3

3. KOCH AİLESİ

Koch ailesi tüm Amerika'da en çok nefret edilen ailelerden biridir. Koch Industries, 100 milyar dolar değeriyle ABD'nin en büyük ikinci özel şirketidir. Şirket 1940 yılında Fred C. Koch tarafından ham petrol arıtma sürecinde yenilikçi bir yöntem bulmasının ardından Wood River Oil and Refining olarak kurulmuştur.
Fred şu anda hayatta değil, ancak şirketi dört oğlundan ikisi olan Charles ve David'in (kendisi 79 yaşında vefat etti) kontrolü altında. Koch şirketi ve iştiraklerinin yanı sıra, kardeşler Amerikan siyasetinde de son derece etkili olmalarıyla biliniyor.
Cumhuriyetçi siyasi adayların çoğu onların bağışlarına güvenmekte ve iktidara geldikten sonra da onların emirlerini yerine getirmektedir.

312
2023’ün en güçlü 12 ailesi ortaya çıktı! - Sayfa 4

4. KENNEDY AİLESİ

Kennedy'ler 1940'lardan bu yana Amerikan siyaseti ile eşanlamlı olmuştur. 1947 ile 2011 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde her zaman bir Kennedy bir şekilde siyasi görevlerde bulunmuştur.
Kennedy ailesinin gücü mali durumdan ve politikacıları etkilemekten ziyade, kendilerinin doğrudan bir şeyleri etkileyebilmelerinden kaynaklanmaktadır. JFK, ABD tarihindeki en popüler başkanlardan biriydi.
Elbette hayatı trajediyle sona erdi, ancak bu aile hakkında dikkat çekici olan şey, defalarca trajediyle gölgelenmiş olmalarıdır. Çok sayıda zamansız ölüm, skandallar ve uyuşturucu sorunları oldu. Ancak bu durum onları daha az güçlü kılmıyor, zira etkileri Amerikan siyasetinin dokusunda hissediliyor.
Kennedy ailesinin Joe Kennedy III ile birlikte yeni bir siyasi güç merkezi daha var. Massachusetts'ten şu anki kongre üyesi yakın zamanda ABD Senatosu'na adaylığını koydu. Bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmış olsa da, Senatörlük ya da Başkanlık için uzun vadeli planları olabilir. Kennedy gibi güçlü bir isme sahip olması, siyasi arenada diğerlerinden daha iyi bir konumda olması ve aile servetine sahip olması. Ayrıca Connecticut Kongresinde Demokrat Eyalet Senatörü olarak görev yapan Edward Kennedy Jr. da bulunmaktadır.
Kennedy ailesinin tam bir üyesi olmasa da, Arnold Schwarzenegger boşandıktan sonra Kennedy klanı üyesi Maria Shriver ile evlendi ve yaklaşık 6 yıl boyunca Kaliforniya Valisi olarak görev yaptı. Arnold, Demokratlarla uzlaşma yeteneğini göstermek için akrabası Susan Kennedy'yi bile siyasi danışmanlarına kattı. Valiliği düşük onay oranları ve asgari başarılarla sona erdi, ancak yine de Kaliforniya eyaleti üzerinde büyük bir etkisi oldu.
Kennedy isminin siyasette de hala tüm parlaklığını kaybetmediğini söylemek yanlış olmaz.

412