Spor
29 Kas 2022 12:40 Son Güncelleme: 29 Kas 2022 14:37

2022 Dünya Kupası'nda günün maçları!

Son 16 turuna çıkacak takımların netleşeceği Dünya Kupası, bugün oynanacak 4 maçla devam edecek.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turuna çıkacak takımlar netleşiyor. Turnuva, A ve B gruplarında oynanacak 3. maçlar ile devam edecek.

A GRUBU

A Grubu'nda Ekvador-Senegal, Hollanda-Katar maçları gerçekleşecek.

EKVADOR - SENEGAL

Grupta bir galibiyet bir beraberliği bulunan Ekvador, 4 puanla ikinci sırada. Senegal ise 3 puanla üçüncü basamakta yer alıyor.

HOLLANDA - KATAR

2 maçta hanesine 4 puan yazdıran Hollanda, A Grubu'nda averajla lider konumda. Katar'ın ise kupaya veda etmesi kesinleşti. Hollanda'nın bir üst tura çıkması için en az 1 puan alması gerekiyor.

B GRUBU

ABD - İRAN

6-2'lik İngiltere yenilgisi sonrası Galler'i 2-0'la geçen İran ile iki beraberliği bulunan ABD arasında oynanacak maçta, gruptaki İngiltere ve Galler maçlarından beraberlikle ayrılan ABD'nin tur için mutlaka galip gelmesi geliyor.

ABD karşısında alacağı muhtemel galibiyette İran, tarihinde ilk kez son 16 turuna çıkacak. Beraberlik halinde ise İngiltere-Galler maçının sonucu önem kazanacak. İran ve Galler'in grupta eksi 2 averajı var. Tur için Galler'in rakibini farklı mağlup etmesi gerekecek.

İNGİLTERE - GALLER

Grubun favorisi son Avrupa Kupası finalisti İngiltere'nin 4 puanı bulunuyor. Kupa mücadelesine ABD beraberliğiyle başlayan Galler ise sonraki karşılaşmada İran'a 2-0 mağlup oldu. İngiltere'nin 4 puanla lider olduğu grupta, İran 3 puanla ikinci durumda bulunuyor. ABD'nin 2, Galler'in ise 1 puanı var.

İŞTE MAÇLARIN SAATLERİ:

18:00 Ekvador - Senegal 

18:00 Hollanda - Katar

22:00 İran - ABD 

22:00 Galler - İngiltere