Politika
14 Ara 2016 16:50 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:37

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

-CHP'li Hürriyet, Kütahya Belediyesinin, yeni evlenen çiftlere dağıttığını söylediği "Evlilik ve Aile Hayatı" başlıklı kitabın, ahlak ve vicdan dışı olduğunu savunarak, belediye hakkında işlem yapılmasını istedi-TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Hürriyet'e, konuyu birlikte takip etmeyi önerdi

TBMM (AA) - CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kütahya Belediyesinin, yeni evlenen çiftlere dağıttığını söylediği "Evlilik ve Aile Hayatı" başlıklı kitabın, ahlak ve vicdan dışı olduğunu savunarak, belediye hakkında işlem yapılmasını istedi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınının 2017 yılı bütçesi üzerine söz alan Hürriyet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinin 20 milyar lirasının sosyal harcamalara ayrıldığını, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün bütçedeki payının ise sadece yüzde 3 olduğunu belirtti.

Hürriyet, bunun politika geliştirmeye yönelik bir bütçe olmadığını savunarak, kadın ve çocukları korumanın evrensel bir kavram olduğunu dile getirdi.

Kütahya Belediyesinin yeni evlenen çiftlere "Evlilik ve Aile Hayatı" isimli kitap dağıttığını ifade eden Hürriyet, söz konusu kitabı göstererek, "kitabın, erkeğin cinsel fantezilerini kutsadığını, kadının nasıl işve yapması gerektiğini anlattığını" söyledi. Hürriyet, "Kadına davar muamelesi yapılması gerektiğini söyleyen, 'erkek ailenin çobanıdır' denilen, ahlak, vicdan dışı bir kitaptır bu. Okudukça tüylerim diken diken oldu. Detayını okursam hepiniz domates gibi kızarırsınız. Kitap gerdek gecesinin detaylarından bahsediyor. Cinsel faydalanma hakkından, kocaya itaatten, kocadan habersiz kadının dışarı çıkamamasından, kocası dövdüğünde işveli kıyafetler giyip, kocasına kahve götürüp gönlünü almasından bahsediyor. Bu kitaba göre kadın fazla şikayet etmemeli. Kitap 'erkek kıskanç olmalıdır' diyor." diye konuştu.

Hürriyet, kitapta ahlaksızlığın ve sapkın düşüncelerin yer aldığını ileri sürerek, bu belediye hakkında işlem yapılmasını istedi. Hürriyet, aksi halde kadına karşı şiddetten bahsedildiğinde bu kitabı gündeme getireceğini söyledi.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, eğer bu doğruysa rahatsızlık verici olduğunu kaydederek, Hürriyet'e, konuyu birlikte takip etmeyi önerdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç de kitabı alarak, inceledi. Hürriyet, kitabı Bahçekapılı'ya da gösterdi.