Ekonomi
22 Haz 2017 15:31 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:32

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

- Samsun-Çarşamba Devlet Yolu'ndaki (Karadeniz Sahil Yolu) Petrol Ofisi, Örnek Sanayi, Tekkeköy ve Havaalanı farklı seviyeli köprülü kavşaklarının 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesi hizmete açılacağı bildirildi

ANKARA (AA) - Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM), Samsun-Çarşamba Devlet Yolu'ndaki (Karadeniz Sahil Yolu) Petrol Ofisi, Örnek Sanayi, Tekkeköy ve Havaalanı farklı seviyeli köprülü kavşaklarının 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'ndan önce hizmete açılacağı bildirildi.

KGM'den yapılan açıklamada, 24 ayda bitirilmesi öngörülen projenin 7 ayda tamamlanacağına ilişkin söz verildiği hatırlatıldı.

Her türlü hava ve çevre şartlarında çalışmaların sürdürülebilmesi amacıyla ek önemler alındığına ve trafiğin güvenli şekilde akışı için 24 saat görev yapan özel ekip kurulduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Proje kapsamında, 38 bin 500 metre betonarme kazık, bin 325 öngermeli prefabrik kiriş, 138 bin metreküp beton ve 22 bin 500 ton demir kullanılmıştır. Samsun-Çarşamba Devlet Yolu'ndaki (Karadeniz Sahil Yolu) Petrol Ofisi, Örnek Sanayi, Tekkeköy ve Havaalanı farklı seviyeli köprülü kavşakları, yoğun çalışma temposuyla ülkemizin ve Samsun'un prestiji açısından büyük önem arz eden 23. Dünya İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesinde tamamlanma aşamasına getirilmiştir. Ramazan Bayramı'ndan önce Petrol Ofisi ve Örnek Sanayi farklı seviyeli kavşak köprülerinin trafiğe açılması planlanmaktadır. Tekkeköy ve Havaalanı köprülü kavşakları ise 15 Temmuz tarihine kadar tamamlanarak trafiğe açılacaktır. Aynı güzergahtaki Kirazlık ile Organize Sanayi köprüleri arasındaki dağ bandı toplayıcı yolda bazı kurumların yer altı tesislerinin deplasmanlarını henüz tamamlayamamasından dolayı yol yapım imalatları devam edecektir. Ayrıca, Samsun-Kavak Devlet Yolu üzerindeki Kürtün farklı seviyeli kavşağı, okulların eğitim-öğretim yılı açılmadan tamamlanarak hizmete sunulacaktır."