CineRadar
16 Mayıs 2014 09:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

2014 yılının en iddialı filmi sinemalarda! Godzilla efsanesi geri döndü!

Rekor sayıda filmin gösterime girdiği Mayıs ayının bereketi devam ediyor! Bu hafta tam 9 yeni film gösterime giriyor ve hangisi sizin için, öğrenmek isterseniz, Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar köşemizi mutlaka okuyun!

Godzilla

Gareth Edwards’ın yönettiği ve Aaaron Taylor Johnson, Ken Watanabe, Elizabeth Olsen ile Juliette Binoche’in oynadığı Godzilla, 16 Mayıs 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.

Japon Toho Co. Ltd. şirketinin ikonik yaratımının destansı filmi yeniden çevrildi ve gösterime sunuldu. 1954 yılında, Japonya’daki Toho Co. Ltd. şirketi, 2. Dünya Savaşı’nın yıkımından çıktığında toparlanmaya çalışan bir ülkede, Ishiro Honda’nın çığır açan canavar filmi Godzilla’yı gösterime sundu. Japonya’da dev bir başarıya imza atan film, 60 yıl sonra, atom çağının korku ve dehşetini huşu uyandıran bir doğa gücüne, Godzilla’ya katarak ses getirmeye devam ediyor.

Yasak Bölge

Camilie Delamarre’ın yönettiği ve Paul Walker, David Belle, RZA, Gouchy Boy ile Catalina Denis’in oynadığı Yasak Bölge (Brick Mansions), 16 Mayıs 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla TMC Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Detroit’te, güzel günlerden kalma tuğla evler artık sadece en azılı suçlulara ev sahipliği yapmaktadır. Polis, şehrin geri kalanını korumak için bölgeyi devasa duvarlarla çevirmiştir. Polis Damien’in her günü mücadele ederek geçmektedir. Uyuşturucu mafyası lideri Tremaine, dürüst yaşamaya çalışan eski mahkum Lino’nun sevgilisini kaçırınca Damien, Lino’nun yardımını kabul eder. Şimdi ikisi birlikte, bütün şehri yok edebilecek sinsi bir plânı durdurmak zorundadır.

Uzay Kuvvetleri 2911

Michael Şahin Derun’un yönettiği ve Çetin Yeltekin, Rıza Gülmez ile Gamze Demir’in oynadığı animasyon film Uzay Kuvvetleri 2911, 16 Mayıs 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Animaj Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Uzayın dokuzuncu sektör adıyla bilinen tehlikeli ve henüz keşfedilmemiş kısmında bulunan bir nebulanın içinden gaz ve partikül örnekleri toplamak üzere Murat kaptan komutasındaki bilim insanlarından oluşan dört kişilik küçük bir mürettebat, Savarona uzay gemisiyle ayrılarak yola çıkarlar. Bu yolculukları onları yaşamla ölüm arasında kalacakları bir savaşın ortasına götürecektir. Bu savaşı kazanamazlarsa tüm güneş sistemi ve insan soyu da yok olacaktır.

006 Kaçış

Sefa Özçelik ile Ferhat Alpözen’in yönettiği ve Mehmet Emin Eren, Furat Emir, Serdar Tuğrul ile Zelal Sevda Gündüz’ün oynadığı 006 Kaçış, 16 Mayıs 2014’de Özen Film dağıtımıyla Cinemed Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ankara’da üniversite okumuş iki genç kuzen Kaan ve Fikret düzenli bir hayat kurabilme ümidiyle geldikleri İstanbul’da düzenli bir hayat kuramamış ve Ankara’ya dönme kararı almışlardır. Parasızlıktan dolayı otostopla yola çıkan gençlerin yolu, mafya sevgilisinden kaçan Sanemle kesişir ve kendilerini müthiş bir aksiyonun içinde bulurlar. Kaan ve Fikret tüm bu yaşananlardan yola çıkarak bir sinema filmi senaryosu yazarlar, yapımcı Hilmi’ye ulaşırlar.

Düşman

Denis Villeneuve’un yönettiği ve Jake Gyllenhaal, Melanie Laurent, Sarah Gadon ile Isabella Rosselini’nin oynadığı Düşman (Enemy), 16 Mayıs 2014’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Adam, kız arkadaşı Mary ile olan ilişkisini bitirmek üzeredir. İkili bir gece film izlerken Adam, filmde küçük rollerden birinde yer alan bir adamın kendisine benzediğini fark eder. “Kopya”sı ile görüşmek için yanıp tutuşan Adam, hamile karısı Helen ile yaşayan Anthony’nin peşine takılır ve onu, karışık ve tehlikeli bir oyunun içine sürükler. Yalnızca bir tanesinin hayatta kalabileceği kimlikler ve ikililikler üzerine kurulmuş bir psikolojik gerilim.

İksir: Dedemin Sırrı

Birkan Uz’un yönettiği ve Oğuz Oktay, Seda Güven, Cansu Tosun ile Keremcem’in oynadığı İksir: Dedemin Sırrı, 16 Mayıs 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Siyah Martı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kerem herkes tarafından sevilen ünlü bir rock yıldızıdır. Ailesini küçük yaşta kaybetmiş, kızkardeşi Buse ile birlikte dedesinin çiftliğinde büyümüştür. Dedesi hayvanlar üzerinde çeşitli buluşlar yapan bir bilim adamıdır. Bir gün hayvanlarla konuşmaya ve onlara hükmetmeye yarayan bir iksir yapar. Kötü güçlerin eline geçmesin diye de bu icadını çok gizli tutar. Ancak Kerem ve Buse ile birlikte büyümüş ve Buse’ye aşık Ökkeş, bu iksirin varlığından haberdardır.

Seninle Yaşıyorum

Kevin MacDonald’ın yönettiği ve Saoirse Ronan, George MacKay, Tom Holland ile Harley Bird’ün oynadığı Seninle Yaşıyorum (How I Live Now), 16 Mayıs 2014’de M3 Film dağıtımıyla Filma Ltd. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sarışın punk Daisy, İngiltere’nin kırsal bir bölgesinde yaşayan uzak akrabalarının yanına gönderilir. Önceleri içine kapanık yaşarken, çevresindekilerin cana yakınlığıyla ortama alışır ve yakışıklı Edmund ile romantik bir ilişkiye başlar. Ancak huzur dolu yaz günleri Avrupa’da giderek artan çatışmaların haberleriyle değişir. İngiltere acımasız bir askeri düzene geçerken, Daisy ve arkadaşları hayatta kalabilmek için saklanmaya ve mücadele etmeye başlarlar.

Frank

Lenny Abrahamson’un yönettiği ve Michael Fassbender, Maggie Gyllenhaal, Domhnall Gleeson ile Scott McNairy’nin oynadığı Frank, 16 Mayıs 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



The Soronprfbs grubu alternatif müzik dünyası için bile aykırı tiplerden oluşmuş bir gruptur. Güç bela ayakta duran grup, dengesiz ve karizmatik müzik dâhisi Frank’in etrafında toplanmıştır. Frank’in en ayırt edici özelliği kafasından hiç çıkarmadığı maskesidir. Grupta ona en yakın isim hırçın Clara’dır. Ana akım müziğin tam anlamıyla bir anti-tezi olan Clara ile birlikte grubun diğer üyeleri Nana, Moe-Tucker ve Baraque’dir. Daha sonra klavyeci olarak Jon da ekibe katılır.

Ocak Ayının İki Yüzü

Hossein Amini’nin yönettiği ve Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Oscar Isaac ile David Warshofsky’nin oynadığı Ocak Ayının İki Yüzü (The Two Faces of January), 16 Mayıs 2014’de Pinema Film dağıtımıyla MGbeyond tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yıl 1962. Karizmatik Chester MacFarland ile eşi Colette herkesin imrendiği Amerikalı bir çifttir. Atina’da Rydal isimli tur rehberiyle karşılaşırlar. Rydal, genç, Yunanca konuşabilen bir Amerikalıdır ve bir yandan rehberlik yaparken, diğer yandan kadın turistleri dolandırmaktadır. Rydal, Colette’in güzelliğine ve Chester’ın zenginliğinden etkilenir. Ne var ki, MacFarland ailesinde her şey göründüğü gibi değildir.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. / Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.