Gündem
22 Kas 2012 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:24

2013 YILINDA EN POPÜLER SEKTÖR HANGİSİ OLACAK?

İsbulurum.com, 2012 yılında en çok istihdam yaratan sektörleri açıkladı.Medyada en çok hangi personele ihtiyaç duyuluyor?

Türkiye’de 2012 yılında işsizlik oranlarında meydana gelen düşüş ve istihdam oranlarındaki hareketliliğin 2013 yılında da devam etmesi bekleniyor. Türkiye’deki işsizlik sorununun aşılması konusunda insan kaynakları ve kariyer portallarına büyük iş düştüğünü düşünen ve bu konuda üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmak adına her geçen gün büyümesini hızla sürdüren isbulurum.com, 2012 yılında en çok istihdam yaratan sektörleri açıkladı.
İsbulurum.com’un istihdam verilerine göre 2012 yılının en çok istihdam sağlayan sektörü bilişim sektörü oldu. Bilişim sektöründe ise en çok yazılım uzmanlığı alanında personel arayışı sağlandı. Bilişim sektöründeki bu büyümenin 2013 yılında da devam etmesi ve en popüler sektör olmaya devam etmesi ön görülüyor.

Medya Sektörü Grafik Tasarımcı Arıyor

İsbulurum.com’un istihdam verilerinde 2012 yılında medya ve reklamcılık alanlarında da istihdama yönelik en çok ilan grafik tasarım alanında gerçekleşti. Medya şirketlerinin en çok ihtiyaç duyduğu personel grafik tasarım uzmanı olarak belirlendi. Grafik tasarım uzmanı arayan şirketlerin en çok dikkat ettikleri ve önemsedikleri kriterlere bakıldığında, personelin; sayfa tasarımı ve grafik tasarımı konularına hakim olması, reklam ve tasarım alanında kullanılan programları iyi bilmesi, en az bir yabancı dil bilmesi ve deneyimli olması gibi kriterlerin ön planda tutulduğu görülüyor. Medya ve reklamcılık alanındaki ilanlarda grafik tasarım uzmanı mesleğini içerik editörü ve muhabir meslekleri takip ediyor.

Yeni Alan: Sosyal Medya

İnternetin yaygınlaşması ve sosyal ağların popüler hale gelmesiyle yeni bir meslek dalı olarak medya alanında yerini alan sosyal medya uzmanlığı ise en çok aranan meslekler arasında yükseliyor. Günümüzde tüm kurumlar insanlara ulaşmanın en hızlı ve etkili yolu olan sosyal medya platformlarında yer almak ve bu alanda kendisini en doğru ve başarılı şekilde temsil etme gereksinimi duyuyorlar. Sosyal medyanın gücünün anlaşılması neticesinde hemen hemen tüm kuruluşlar sosyal medya uzmanlığı pozisyonu oluşturuyor ve istihdam sağlıyor. İsbulurum.com yetkilileri elindeki veriler ve öngörüler neticesinde sosyal medya uzmanlığının 2013 yılının mesleği olabileceğini ve sektöre damga vurabileceğini dile getiriyor.