Gündem
25 Nis 2014 10:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:06

2013 yılı Medya Etik Ödülleri sahiplerini buldu

Medya Etik Konseyi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Medya Etik Ödülleri sahiplerini buldu.

2013 yılı Medya Etik Ödülleri 6 kategori ve 29 dalda (alt başlıkta) toplam 52 medya mensubuna verildi. Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezi’nde yapılan ödül törenine medya, iş dünyası ve spor camiasından pek çok önemli isim katıldı.
Medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden gazetecileri teşvik için düzenlenen 2013 yılı Medya Etik Ödülleri, Medya Etik Konseyi Ödül Kurulu tarafından belirlendi. Bu yıl dördüncüsü yapılan ve geleneksel hale getirilen Medya Etik Ödülleri 2013 yılı içinde Yazılı Basın (Gazete-Dergi), Televizyon, Radyo, Haber Ajansçılığı, Yerel Medya ve İnternet haber sitelerinde yer alan yayınlara verildi
2007 yılında kurulan Medya Etik Konseyi, medyada özdenetim faaliyeti yapmak üzere çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda; medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden gazetecileri teşvik amacıyla ‘Medya Etik Ödülleri’ veriliyor. Bir defa medya etik ödülü alan gazeteciye aynı kategoride tekrar ödül verilmiyor.

2013 ÖDÜLLERİNİN GRUPLARA GÖRE DAĞILIMI
Toplam 52 medya mensubunun ödül aldığı gecede, ödüllerin kurumlara göre dağılımı şu şekilde gerçekleşti:
Zaman medya grubundan (Zaman, Cihan) Etyen Mahçupyan, Burak Kılıç-Fazlı Mert, Derviş Genç-İbrahim Asalıoğlu, Selçuk Kapuci;
Türkiye medya grubundan (Türkiye, İHA) Alper Görmüş, Arzu Yıldız, M. Sırrı Önür, Zafer Peker;
Bugün medya grubundan (Bugün TV, Bugün gazetesi) Erkam Tufan Aytav, Kamil Maman;
Samanyolu TV yayın grubundan (Samanyolu TV, Samanyolu Haber, Dünya TV, Yumurcak TV, Radyo Mehtap) “Küçük Gelin” adlı dizinin Yönetmeni Tolga Çetin ve Senaryo yazarı Erkan Çıplak, Oyuncu Çağla Şimşek, “Niloya” adlı programın yönetmenleri Metin Çamurcu - Emirhan Emre, Sevda Kaplan, Nafis Yücel, Mesut Baran, Saniye Öztürk;
TRT yayın grubundan (TRT 1) Esra Harmanda ile “Böyle Bitmesin” dizisinin yapımcısı Atalay Taşdiken, yönetmeni Emre Kabakuşak, senaryo yazarı Necati Şahin; ATV’den “Ben Onu Çok Sevdim” adlı dizinin yönetmenleri Mehmet Bahadır Er - Eylem Koza;
Ciner medya grubundan (Habertürk TV, Habertürk Gazetesi) Didem Arslan Yılmaz, Sultan Uçar; Fox TV’den İsmail Küçükkaya; Yeni Şafak grubundan (TV NET) Büşra Sönmezışık-Kübra Sönmezışık; Hilal TV’den Sanatçı Seyfullah, Süeda Bükey Akyıldız; Kanal 35’ten Özge Kayabal TAKEŞ çeşitli dallarda ödülleri paylaştılar.
Star medya grubundan (Star Gazetesi, 24 TV) Kaan Zenginli, Erkan Şamcı ile Taraf’tan Hüseyin Özkaya, Sabah Gazetesi’nden Burcu Çalık Göçümlü haber ve programlarıyla ödüle değer bulundu.
Ajans Haberciliği kategorisinde Anadolu Ajansı’ndan Cem Genco, Muharrem Aksakallı ve Mehmet Ali Derdiyok ödül kazananlar arasında yer aldı. Yerel basın kategorisinde ise Batman Çağdaş Gazetesi’nden Barış Arslan ile Ekonomi Gazetesi’nden Gülşan Kurt ödül alanlar arasındaydı.
Radyo kategorisinde Akra FM’den Dr. Mustafa Öztürk ve yine Akra FM’den “Akradaşım” adlı programın yapımcıları Gülay Erdoğan ve Esma Kocaman Şen ödüle değer bulunurken, internet haberciliğinde Haber7.com’dan Reşat Petek, Ömer Süt ve HaberKıbrıs’tan İrfan Gündüzler ödül aldı.