Gündem
31 Ara 2013 10:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:51

2013 Anadolu Ajansı Yılın Fotoğrafları Yarışması sonuçlandı

2013 AA Yılın Fotoğrafları Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar açıklandı.

100. Yıl Vizyonu kapsamında yurt dışı ağını genişleten AA'nın, Türkiye'nin yanı sıra Suriye, Mısır, Filistin, Ukrayna, ABD, Fransa, Filipinler gibi dünyanın farklı coğrafyalarından 22 kareye yer verdiği yarışmada, 12 bin farklı IP adresi üzerinden oy kullanıldı.

Türkçe, İngilizce ve Arapça altyazılı olarak halk oylaması, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni, editör, editör yardımcısı ve  başfotomuhabirlerinin seçimi neticesinde ortaya çıkan '2013 Anadolu Ajansı Yılın Fotoğrafları Yarışması'nın sonuçları ise şöyle:

Haber

Haber kategorisinde Kahire'den Musaab El Shamy'nin 'Demokrasi yanlılarına ateş açılması' başlıklı fotoğraf birinci oldu. Time'ın 'yılın en iyi 10 fotoğrafı' listesinde yer alan fotoğraf, uluslararası pek çok medya organında da kullanıldı. Mısır'da Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda toplanan demokrasi yanlılarına güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 200 kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin de yaralandığı olayı anlatan fotoğrafa, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Binali Yıldırım, Muammer Güler ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da oy vermişti.

Haber kategorisinde Cem Genco'nun çektiği 'Reyhanlı'daki Patlama' adlı fotoğraf ikinci seçildi. Huffington Post ve Getty Images'in de yılın en iyi fotoğrafları arasında yer verdiği kare, dünya çapında kullanıma ulaştı. Fotoğraf, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de tercihiydi.

Eyüphan Kılıç'ın 'Emevi Camisi bombalandı' adlı fotoğrafı ise üçüncü olurken, yerli ve yabancı medyada geniş yer bulan fotoğrafı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin de seçmişti.

Yaşam

Yaşam kategorisinde, Ezz Zanoo'nun 'Gazze'de yaşam mücadelesi' başlıklı fotoğrafı birinci oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da oy vermişti.

Berk Özkan'ın objektifinden 'İstanbul, kar ve martı' ikinci oldu.

Kadir Yıldırım'ın 'İnebolu'da fırtına' adlı fotoğrafı ise üçüncü seçildi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ