Gündem
05 Mayıs 2012 22:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:37

2012 YUNUS NADİ ÖDÜLLERİ'Nİ KAZANANLAR BELLİ OLDU

2012 Yunus Nadi Ödülleri'ni kazananlar belirlendi. Ödül Töreni, Cumhuriyet gazetesinin kuruluş yıldönümü olan 7 Mayıs Pazartesi günü yapılacak

2012 Yunus Nadi Ödülleri’ni kazananlar belirlendi. Bu yıl 66.’sı düzenlenen ve roman, öykü, fotoğraf, şiir, karikatür ile sosyal bilimler olmak üzere 6 dalda 7 ödülün verildiği yarışmaya 292 kişi katıldı.

Adnan Binyazar, Ahmet Cemal, Konur Ertop, Ülkü Tamer ve Tahsin Yücel’den oluşan seçici kurul “Roman” dalında Irmak Zileli’yi “Eşik” adlı yapıtıyla ödüle değer gördü. “Öykü” dalında Hikmet Altınkaynak, Metin Celal, Cemil Kavukçu, Osman Şahin ve Celal Üster’den oluşan seçici kurul ise ödülü “Hanımların Dikkatine” adlı yapıtıyla Seray Şahiner’e verdi.

“Şiir” dalında Ataol Behramoğlu, Prof. Dr. Cevat Çapan, Muzaffer İlhan Erdost, Doğan Hızlan ve Özdemir İnce’den oluşan seçici kurul, ödülün “Doğu Tabletleri” adlı yapıtıyla Hüseyin Haydar’a verilmesini kararlaştırdı.

“Karikatür” dalında Şevket Yalaz’ın yapıtına verilmesi kararlaştırılan ödülün seçici kurulunda ise Behiç Ak, Orhan Erinç, Musa Kart, Kamil Masaracı ve Tonguç Yaşar yer aldı.

“Fotoğraf” dalında Hikmet Çetinkaya, İsa Çelik, Ara Güler, Paul McMillen ve İbrahim Yıldız’dan oluşan seçici kurul, ödülün, Bülent Suberk’in yapıtına verilmesini kararlaştırdı.

“Sosyal Bilimler Araştırması” dalında Dr. Erdal Atabek, Prof. Dr. Rona Aybay, Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. İonna Kuçuradi ve Prof. Dr. Ahmet Mumcu’dan oluşan seçici kurul, ödülün Burak Çelik’in “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu: Yapısal Açıdan Karşılaştırmalı Bir İnceleme” adlı yapıtı ile İsmail Arda Odabaşı’nın “Osmanlı’da Sosyalizm, Kürtçülük ve İttihatçılık” adlı yapıtları arasında paylaştırılmasına karar verdi.

Ödüller, Cumhuriyet gazetesinin 88. kuruluş yıldönümü olan 7 Mayıs Pazartesi günü saat 19.30’da Beşiktaş Fulya’daki Yapı Endüstri Merkezi’nin (YEM) Konferans Salonu’nda düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Cumhuriyet