Gündem
20 Ara 2012 11:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

2012 YILINDA EN FAZLA HANGİ DİZİ VE DİZİ OYUNCUSU KONUŞULDU? (MEDYARADAR/ÖZEL)

2012'nin basında en fazla konuşulan yerli dizileri ve dizi oyuncuları belli oldu.

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin hazırladığı araştırmaya göre Muhteşem Yüzyıl, yılın en çok gündemde kalan yerli dizisi olurken, Kuzey Güney onu takip etti.

Dizi oyuncularında ise ilk iki isim bu yıl da değişmedi. İşte, MTM’nin en popüler yerli diziler ve dizi oyuncuları araştırması…

Yılın medyada en çok yer alan yerli dizileri ve dizi oyuncularının belirlendiği araştırmaya göre, Muhteşem Yüzyıl 2012’de basının en fazla ilgisini çeken yerli dizi oldu. Sezon başında Star TV’ye transferi, konusu, oyuncuları ve aldığı eleştirilerle gündeme sıklıkla gelen dizi, toplamda 8 bin 353 haber ve yazıya konu edildi.

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı araştırmada, gazete ve dergilerde en çok yansıma bulan ikinci dizi ise Kuzey Güney oldu. Kanal D ekranlarında izleyicisi ile buluşan dizide, başrol oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ’un oyunculuk performansı, basının en çok dikkatini çeken konulardan oldu. Kuzey ve Güney, bir önceki yıla oranla yüzde 178’lik artışla 3 bin 289 haber ve yazı ile gündeme geldi.

Yine bir Kanal D yapımı olan Öyle Bir Geçer Zaman Ki, 2012’de basında ses getiren diziler arasında üst sıralarda yerini aldı. Yıl genelinde, 3 bin 148 haber ve yazıda yer alan diziyi Behzat Ç - Bir Ankara Polisiyesi ve Yalan Dünya izlediler.

Listede, bir önceki yıla kıyasla yansımalarında yüksek artış yaşayan diziler de dikkat çekti. Buna göre, 2011 sonlarında ekranlara merhaba diyen Yalan Dünya, yansımalarındaki yüzde 5 bin 500’ün üzerinde artışla basında en fazla yükselişi yaşarken, 2012’nin yaz aylarında ekranlara veda eden Keşanlı Ali dizisi yüzde bin 79 oranda artış kaydetti.

Umutsuz Ev Kadınları ile Leyla İle Mecnun basının ilgisini yükselten diğer yerli diziler olurken, 2012 sonbaharında gösterime başlayan Adını Feriha Koydum – Emir’in Yolu ve Suskunlar ise, en çok konuşulan ilk 15 yerli dizi listesine girmeyi başardılar.