200 milyon dolarlık kavgada ‘rüşvet’ iddiası! Burhan Kuzu bu işin neresinde?

Sanayici Deniz Durmay’ın 200 milyon doları bulan mal varlığı nedeniyle yürütülen soruşturmaya dikkat çeken bir ifade damga vurdu. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan bir kişi, Durmay’ın üçüncü eşi Zeynep Gülsüm Durmay’ın, 300 bin dolar rüşvet vererek rapor aldığını öne sürdü.

200 milyon dolarlık kavgada ‘rüşvet’ iddiası! Burhan Kuzu bu işin neresinde? - Sayfa 1

İş insanı Deniz Durmay’ın yüklü miktardaki mal varlığı, üçüncü eşi ve üvey kızıyla, ilk iki eşinden olan çocuklarını karşı karşıya getirmiş durumda. 3 yıl önce vefat eden AK Partili Burhan Kuzu’nun de adının karıştığı dosya ile ilgili yürütülen soruşturma dosyasına dikkat çeken ifadeler girdi.

111
200 milyon dolarlık kavgada ‘rüşvet’ iddiası! Burhan Kuzu bu işin neresinde? - Sayfa 2

"BURHAN KUZU ÖLDÜ PARA DA ÖLDÜ"

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, ‘rüşvet verilerek rapor alındı’ iddiasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadesi alınan isimler arasında yer alan Zafer Üger (56), üç yıl önce Zeynep Gülsüm Durmay ile Beykoz’daki villasında görüştüğünü belirtti.

211
200 milyon dolarlık kavgada ‘rüşvet’ iddiası! Burhan Kuzu bu işin neresinde? - Sayfa 3

Halk TV'deki habere göre, Zeynep Gülsüm Durmay şu ifadeleri kullandı:

"Bu görüşmede bana, Asaf isimli biri aracılığı ile Burhan Kuzu’ya 120 bin dolar verdiğini söyledi. Asaf’ın kendisine ‘Burhan Kuzu öldü. Para da öldü. Geçmiş olsun’ şeklinde mesaj attığını söyledi."

311
200 milyon dolarlık kavgada ‘rüşvet’ iddiası! Burhan Kuzu bu işin neresinde? - Sayfa 4

"ARACI DA 300 BİN DOLAR İSTEDİ" İDDİASI

Zafer Üger ifadesinin devamında, Zeynep Durmay’ın, kendisine, Adli Tıp Kurumu’ndan, eşinin akıl sağlığının yerinde olduğuna ilişkin rapor almak için başka kişilerle temasa geçtiğini anlattı.

411