Gündem
14 Mayıs 2012 11:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:39

20 MİLYAR DOLARI TUBA İLE KIVANÇ KAPACAK!

Yurtdışında, 'mütekabiliyetin kaldırıldığını' duyurmak isteyen Bakanlığın yardımına dizi yıldızları yetişecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar 'Sanatçılarımızı ve özel sektörü harekete geçireceğiz' dedi.

YABANCIYA konut satışı yasalaşırken, şimdi sıra tanıtım atağına geldi. Arap ülkeleri ve Ortadoğu başta olmak üzere pek çok ülkede mütekakbiliyetin kaldırıldığını duyurmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yardımına Türk dizilerinin yıldızları yetişecek. Bakanlık, tanıtım kampanyasında Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün ve Songül Öden gibi özellikle Arap ülkelerinde çok sevilen dizi oyuncularından yararlanacak. Bakanlık, konut satışının tanıtımı için Arap ülkelerine ve Ortadoğu'ya giderken, bu ülkelerde reyting rekorları kıran Türk dizilerinin oyuncularını da heyete davet edecek.

Hayranlarıyla buluşacak olan dizi kahramanları, 'Türkiye'den konut alın' çağrısında bulunacak. Arap ülkeleri, yabancıya konut satışının önünü açan düzenleme henüz yasalaşmadan kapora yatırırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da yeni kanunun tanıtımı için başlatacağı kampanyada bu ülkeleri hedef alacak.

ŞÖHRETLER KÖRFEZ'E
Bakalık, tanıtım kampanyasında, Ortadoğu ülkelerinde, Türk dizilerinin büyük hayran kitlesine sahip olmasını da fırsat olarak değerlendirecek. Müteahhitlerle işbirliği halinde yürütülecek tanıtım kampanyasında da Türk dizi oyuncuları kullanılacak. Bakanlık yetkilileri ve müteahhitler, Arap ülkelerine yanında dizi oyuncuları ile giderek, Arapların gönlünü fethedecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu kapsamda Kıvanç Tatlıtuğ, Songül Öden, Tuğba Büyüküstün, Bergüzar Korel, Saruhan Hünel ve Cansel Elçin gibi oyunculara teklif götürecek.

Hedef en az 20 milyar dolar
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mütekabiliyet Yasası'nın ardından yabancıya satıştan 20 milyar $ gelir bekliyor...

Reklam filmleri hazırlanacak
İŞ dünyasının görüşleri alındıktan sonra başlatılacak kampanyalarda hedef, 20 milyar dolarlık gelir tahminini aşmak. Suudi Arabistan, Katar, Dubai, Kuveyt gibi gelir düzeyinin yüksek olduğu Arap ülkelerinde tanıtım panelleri yapılacak. Ayrıca bu bölgelerde oynatılmak üzere reklam filmleri hazırlanacak.

Oturma izinlerini uzatalım
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'den konut almak isteyen Arapların, daha uzun süreli oturma izni istediğini belirterek, 'Oturmak için bir izin var, ama bunun süresini uzatmak için bir çalışma yapıyoruz. ABD'de olduğu gibi belli bir rakamın üzerinde gayrimenkul alanlar, belli bir miktarın üzerinde yatırım yapanlar sadece 3 ay değil, daha fazla kalabilsinler. Biraz daha esnetelim'dedi. (AKŞAM)