Röportaj
21 Şub 2016 09:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:21

20 günlük süt kuzusu yiyen Vedat Milor'dan tepkilere yanıt: Benim yüzümden İspanya ile savaşmayalım!

Ünlü gurme Vedat Milor, "20 günlük süt kuzusu" yediği için sosyal medyada eleştirilmesine karşılık verdi.

Hürriyet yazarı Vedat Milor’un "20 günlük süt kuzusu yemesi", sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu. Ekşi Sözlük’te onlarca yorum yazıldı. Kimileri Milor’u sert ifadelerle eleştirirken, kimileri destek verdi. ABD’de bulunan Milor, gazetesinin internet sitesine şu açıklamayı yaptı:

"BENİM YÜZÜMDEN İSPANYA İLE SAVAŞA GİRMEYELİM.."
"Bu tepkileri anlamakta zorlanıyorum. Her konuda kolayca kutuplaşan insanlar olduk. Benim yüzümden şimdi de İspanya ile savaşın eşiğine gelmeyelim de! Neden derseniz, olayın aslını anlatayım:

"İSPANYOLLARIN MİLLİ YEMEKLERİNDEN"
‘20 günlük süt kuzusu’ ile ilgili sözlerim eski bir programdan. Tepki gösterenler hangi bağlamda söylendiğine bakmamışlar. O programda İspanya’nın iç kesimlerindeki Ribera del Duero bölgesinde yetiştirilen ‘churra’ cinsi kuzulardan bahsediyordum.

Bu kuzular o bölgede genellikle üç haftalıkken kesilir. Üç saat pişirilir ve bütün halde masaya getirilip dört porsiyona bölünür. İspanya’nın milli yemeklerindendir.

"BÖYLE BİR YEMEĞİ KAÇIRMAM"
Ben genellikle sebze ve balık ağırlıklı beslensem bile, İspanya’ya gittiğimde karşıma çıkarsa bu yemeği kaçırmam. Valladolid’deki Mannix gibi bir restoranda yenmesini tavsiye ederim. Ama uyarayım: Önceden rezervasyon yaptırmak gerekir."



EKŞİ SÖZLÜK'TE VEDAT MİLOR'A ELEŞTİRİLER
filth01

tavuğuna tecavüz edilen adam bu kadar ağlamadı...

koyun yerken sorun yok da kuzu yerken mi sıkıntı oldu? 4-5 ay sonra yenecekti zaten muhtemelen, biraz erken yenmiş sadece. vedat hocam güzel diyorsa mutlaka güzeldir. son olarak, eğer sizin bahçenizden kuzunuzu çalıp yemediyse sizi hiç ilgilendirmeyen bir durum bu.

edit: sırf kendisi et yemiyor diye et yiyen insanlara evlat acısı dileyen bir insanın iyi olduğuna, iyiyi savunduğuna beni kimse inandıramaz. bravo, canlıları yemedin ama insanlığını yitirmişsin o sırada.

edit 2: kuzu yiyen hem vicdansızmış, hem ahlaksızmış. bak sen. benim baharatsız etle pek aram yoktur, tercihimi genelde danadan yana kullanırım ancak hayatımda bir kere genç bir kuzu yedim, böyle bir lezzet yok gerçekten. siz de yiyin böyle bokum bokum duyar kasacağınıza. proteinsizlikten beyniniz çürümüş zira.

edit 3: başlık başıma kalmış, insan kıyamaz o kadar uzun entryi silmeye... acaba vedat hocam kuzu yemeyeceğine dair yemin mi etti?

Belkigelmezyarin

burada simdi tam suanda bir kavga basliyor.
ben de taraf olayim bari.

madem 5 ay sonra yenecek, seni de simdi oldursunler fark etmiyor bu mantiga gore. nasil 30-40 yil sonra oleceksin.

su kodumun ego yuklu insanlarinda bulunan tum dunya benim icin yaratildi sanrisi oldugu surece daha cok canlar gidecek boyle.

ulan et yenir bu doganin kanunu ama yeri geliyor aslan, cita bile bebeklere dokunmuyor lan. koskoca adamlar 20 gunluk hayvani yiyor, hadi yedin gelip bi de yayginlastirmak icin reklamini yapiyor.

vedat milor'u cok severim ama burada kendisi iyi yapmis da diyemem.

Tescillimarka

olm ne aslanı ne kaplanı lan. bildiğin fabrikada üretiliyor artık hayvanlar neredeyse. ha 5 aylıkken yedin ha 2 aylıkken. vejeteryanım dersin hayvanların yenmesine karşı olursun anlarım. aksi halde saçmalamaya gerek yok.

disappointment is a feather in your cap

et yiyen insan aksiyonudur, ama et yemek doganin kanunudur diyenler tarafindan da elestirilir.

oncelikle et yemegin lan. ikincisi yasini bilmedigin, kac aydir hayatta oldugunu bilmedigin her turlu eti yiyip gelip burada 20 gunluk kuzunun hesabini sormak abesle istigal. hayvanlara eziyet ederek gunes isigi gormeden yetistirilen tavuklari kac gunlukken yediginizi zannediyorsunuz dingiller?

bercancan

bebek canlılara dokunan, bebek canlıların zarar görmesine vesile olan, bunda bir tuhaflık görmeyen bir insanın vicdanında çok ciddi bozukluk vardır. vedat milor'ı çok beğenirdim taki bunu tv'de anlatana kadar. bir insan bunu nasıl zevk için yapabilir aklım ermiyor.

mozambik asilliyim

dinen caiz olmayan bir durumdur.