Gündem
02 Eki 2012 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

20 GAZETEYE DERS VERDİ! YASAKÇI DEKLARASYONA AKİT'TEN TEPKİ!

Ulusal yayın yapan 20 gazetenin dün yayınladığı deklarasyona imza atmayan Akit, bugün 1. sayfadan açıklama yaptı.

Dün kağıt medyanın 20 öncüsü ortaklaşa yayınladıkları deklarasyonda haber sitelerini hırsız ilan etmesinin ardından bugün Akit gazetesi birinci sayfasından kamuoyuna bir açıklama yaptı.

Akit açıklamasını kamuoyuna yaptı ancak, bu açıklamaya aynı zamanda bizlere hırsız diyen kağıt medyaya da ders niteliği taşıyor...

İşte Akit gazetesinin o açıklaması;

Açıklamada, kendilerinin söz konusu eklerasyona imza atmadıklarına dikkat çekilerek, kağıt medyaya adeta ders verdi. Açıklamada kendilerinin fikir gazetesi olduğuna dakkat çeken Akit, "Biz fikir gazetesiyiz. Bizim önceliğimiz fikrin yayılmasıdır. Nihaigayemiz fikirlerimizin dar çerçevede sıkışıp kalması değil, çok daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamaktır. Fikirlerimiz, yorumlarımız, tespitlerimiz ne kadar çok okuyucuya ulaşırsa biz bundan mutluluk duyarız. Bunun için de gazetemizde yayınlanan haber ve yorumların internet siteleri tarafından alıntılanmasına ambargo koymayı düşünmüyoruz. İlk günden itibaren sansürün her çeşidine karşı çıktık, karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Biz gazeteciliği aydınlatma aracı olarak görüyoruz."