Gündem
27 Mayıs 2010 16:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

2. TÜRKÇEVİZYON FESTİVALİ DENİZLİ'DE!..

TRT tarafından düzenlenen "Türkçevizyon" müzik festivalinin ikincisi 30 Mayıs - 03 Haziran tarihlerinde Denizli'de gerçekleştirilecek.

25 Ülkeden 120’ye yakın sanatçı

Türkçenin yaygınlaştırılmasının yanı sıra pop, rock ve hip-hop gibi daha çok gençlerin ilgi duyduğu türlerde de Türkçe müzik dinlemeyi ve bestelemeyi teşvik etmeyi amaçlayan Türkçe Sözlü Müzik Festivali Türkçevizyon’a bu yıl 25 ülke ve Özerk Cumhuriyet’ten 120’ye yakın sanatçı katılacak.  TRT ve Denizli Belediyesi’nin işbirliğiyle, Denizli Valiliği’nin himayesinde gerçekleştirilecek olan festivalde ünlü siyasetçiler ve bürokratlar da bir araya geliyor. 

Festivalden beklenti büyük

Bu dev buluşma için hazırlıklar sürerken, festivalde yer alacak eserler de TRT Radyolarında dinleyicilerin beğenisine sunuluyor. TRT Sanatçılarının Özay Gönlüm anısına, Denizli’nin çeşitli yerlerinde konserler vereceği festival, Türkçenin dünyaya tanıtılması açısından büyük önem taşıyor.

Festivale katılacak sanatçıların gelecekleri ülkeler ve Özerk Cumhuriyetler şöyle:

Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çuvaşistan (Rusya),  Filistin, Gürcistan, Irak, Kazakistan, KKTC, Kırgızistan, Kırım(Ukrayna), Kosova, Makedonya, Gagavuzya (Moldova), Özbekistan, Pakistan, Romanya, Başkurdistan( Rusya), Suriye, Tataristan( Rusya), Tunus, Türkmenistan, Ürdün.