Gündem
14 Oca 2013 11:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

2. EL FİLM FESTİVALİ'NDEN ‘TÜRK SİNEMASI'NA VEFA SÖZÜ

Festival Türk Sineması'nın emekçilerine ve duayenlerine sinemaya katkılarından dolayı ‘Ahde Vefa Ödülleri' verecek.

6 yıldır düzenlenen festival, 7. yılından itibaren Türk Sineması’nın emekçilerine ve duayenlerine sinemaya katkılarından dolayı ‘Ahde Vefa Ödülleri’ adı altında teşekkür etmeye karar verdi.

Festival 7. yılında 7 isme ödül verecek. Bu sene ödül verilecek isimler ise şöyle: Adı Türkiye sınırlarını aşan yönetmen Çetin İnanç, filme çekilmiş 395 senaryosu ile dünyanın en ilgi çekici rekorlarının yer aldığı Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Safa Önal, ilk kadın sinema yazarı olarak kabul gören Sevin Okyay, Türk sinemasının anı defteri Agah Özgüç, Türk filmlerinin unutulmaz ismi Sümer Tilmaç, Türk sinemasının başarılı kadın oyuncusu Selda Alkor. Ödül alacak olan yedinci isim ise daha sonra açıklanacaktır. 

Peki Ödüller Nasıl Verilecek? 

24 Şubat 2013 tarihinde ANKAmall Sanatolia Sahnesi’nde gerçekleştirilecek olan festivalin kapanış töreninde verilecek olan ödüller, sahiplerine kavuşarak ölümsüzleşecek. Ödüllerini almak için festivale katılacak olan bu isimler festival izleyicisi ile bulaşacak. Kapanış töreninde yapacakları konuşmalar ile duygu ve düşüncelerini aktaracak olan, Ahde Vefa Ödülü sahipleri festival boyunca Ankara’da olacaklar.