Gündem
18 Mar 2022 17:32 Son Güncelleme: 18 Mar 2022 17:36

1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti açıklandı

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı gerçekleşti. Açılış töreninde köprü geçiş ücretine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçiş ücretinin 200 TL olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Açılış Töreni'nde konuştu.

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, ''Burası saatlerce feribot sırası beklenen 1.5 saatte karşıya geçilebilen bir yerdi. Şimdi aynı yolculuk sadece 6 dakikada tamamlanacak. Türkiye orta açıklığı itibariyle dünyanın en uzun köprüsüne sahip Japonyayı geride bırakarak bu alanda ilk sıraya yerleşti. Orta açıklık uzunluğu bakımından dünyadaki ilk 10 köprünün 3'ünün ülkemizde olduğunu hatırlatmak isterim. Marmaray'ı otoyollarıyla köprü, tünelleriyle otoyol projemizin bugün açılışını yapacağımız kısmın 2.5 milyar Euro'luk bir yatırım bedeline sahip'' ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETİ BELLİ OLDU

Köprü geçiş ücretine ilişkin yeni fiyat belirlediklerini söyleyen Erdoğan, ''Fiyat 200 TL ve bir hafta ücretsiz geçiş olacak'' dedi.

Dün açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise, köprü ücretinin 15 Euro+KDV olduğunu duyururken, günlük 45 bin araç geçiş garantisi verildiğini açıklamıştı.