Reklam PR
16 Mar 2015 11:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

1901 Cafe Bistro yeni bir lezzet deneyimi müjdeliyor!

Ayrıcalıklı servis, lezzetli yemekler, ortamla uyumlu müzik ve müthiş bir dekorasyon. 1901, Beyoğlu’nun kalbinde yükselen The Public Hotel çatısı altında yeni bir lezzet deneyimi müjdeliyor.

1901 son dönemin hip otellerinin başında gelen The Public Hotel’in çatısı altında lezzetli menüler sunan bir restaurant. Vogue’un bölüm şefliği yapmış olan Yasin İleri yemeklerin başrolünde.

Başlangıçlarda kestaneli kök sebze çorbası, soğuk başlangıçlarda peynir tabakları, özel reçeteler var. İçkiye yakışan yemekler mottosuyla yola çıkan 1901 ekibi, kabak carpaccioyu hararetle öneriyor. Anında hazırlanan nitelikli yemekleriyle 1901, hızlı ve zevkli servisi bir araya getiriyor.



Sıcaklarda ördek wrap öne çıkıyor. Quesadilla ise mutlaka tadılması gereken, özel lezzetlerden. Atıştırmalık ürünlerde iddialı olan 1901, yaprağa sarılı pastırma gibi el emeği özel reçeteleri de sunuyor. El yapımı makarnaların, sosları da yine el emeği. 1901’in yemek ekibi yemek yapmayı bir keyif olarak görüyor ve ağırlıklı olarak Akdeniz esintileri fazlasıyla hissediliyor.

1901 ekibinin bölgesel ürünleri tanıtma konusunda da iddiaları var. Enginar, kuşkonmaz, patlıcan gibi temel sebzeleri, özel baharat, reçete ve sunumlarla unutulmaz deneyimlere çeviriyorlar. Kendi ismiyle tanıtıyorlar. Kaz ciğerli, yaban mersinli et mutlaka tanınması, tadılması gereken bir lezzet 1901’de. İstiridye mantarlı levrekte ise konuklar sadelikle yakalanan bir lezzetle tanışıyorlar.

1901 tatlılar konusunda da çok iddialı. Profiterol reçetesi özel, aynı şekilde özel kek ve pastaları hafif ve lezzetli tadımlar müjdeliyor.

Beyoğlu’nun lüks algısını değiştirme iddiasında olan ekip, ince eleyip sık dokunmuş bir menüyle yola çıkıyor. Nisan ayında yeni bir menü geliyor, menüde özel kokteyller de var.

1901 sakin ve elit yemeklerin adresi olmakla birlikte, özel partilere de evsahipliği yapıyor. Türkiye’nin en iyi djleriyle çalışan 1901’in barmen kadrosu da hem şovları hem özel reçeteleriyle ayrıcalıklı bir noktada.

1901’de konuklar kişi başı 50 TL’ye mükellef bir sofra kurabiliyor, güçlü, yoğun ve unutulmaz yemeklerin tadına doyasıya varıyor. Belli ki önümüzdeki günlerde 1901’i, yemeklerini ve özel kokteyllerini daha çok konuşacağız.