19 yıllık peri masalı tek celsede bitti! Sosyeteyi sarsan ayrılık

Vakko’nun sahibi Cem Hakko ile 7 senedir evli olduğu Ronit Gülcan tek celsede boşandı. Çiftin ilişkisi 2005 yılında Cem Hakko henüz Bettina Machler ile evliyken büyük bir aşkla başlamıştı. İşte çiftin 19 yıllık hikayesi…

19 yıllık peri masalı tek celsede bitti! Sosyeteyi sarsan ayrılık - Sayfa 1

2005 yılında iş ve sosyete dünyası Cem Hakko ile Ronit Gülcan’ın büyük bir aşk yaşadığını konuşmaya başladı. Önce kısık sesle, o sırada Bettina hanım ile 24 yıllık evli olan Cem Hakko ilişkisini saklama gereği duymayınca daha yüksek sesle…

28 yaşındaki Ronit Gülcan için “Musevi cemaatinin en güzel kızı” deniyordu. Cem Hakko 50 yaşındaydı. Vakko’nun veliahtı, Power FM, Vakkorama gibi markaların yaratıcısı, otomobil yarışlarından kış sporlarına çok sayıda sportif etkinliğin arkasındaki isimdi.

Gülcan ve Hakko, Cem Bey’in bir akrabası aracılığıyla tanıştı, Ronit Hanım bir süre sonra Power FM’de Dış İlişkiler Sorumlusu olarak işe girdi. Bir süre sonra yakınlaştılar, aşk başladı.

2005’in son aylarında artık gazeteler açık açık Cem Hakko’nun evli olmasına rağmen sürdürmekte kararlı olduğu aşkı yazıyordu.

15
19 yıllık peri masalı tek celsede bitti! Sosyeteyi sarsan ayrılık - Sayfa 2

Aileler araya girdi

Cem Hakko İsviçre’de öğrenim görürken tanıştığı Bettina Hakko ile 1982’de evlenmişti. Çift 2006’da boşandı

Bettina Hakko başlangıçta evliliğini bitirmek istemedi. Cem Hakko ile henüz 21 yaşındayken evlenmiş, memleketi İsviçre’yi bırakıp Türkiye’ye yerleşmişti. Üç çocuklarından Pia 20, Katia 18, Can 8 yaşındaydı. 46 yaşındaki Bettina Hakko bir süre İsviçre’ye ailesinin yanına giderek üç çocuğunun babasına zaman ve alan tanıdı.

Cemiyette örnek gösterilen çiftin barışması için Vakko ailesi de devreye girdi, oğullarını bu ilişkiden vazgeçirmeye çalıştı. Ama Ronit Gülcan Cem Hakko aşkı güçlenerek devam etti.

Ağustos 2006’da Cem Hakko ve Ronit Gülcan’ın Göcek’te tekne tatili yaparken fotoğraflarının çekilmesi sona yaklaşan evlilikte bir dönüm noktası oldu.

Çiftin aşkı ilk kez 2006’da Göcek tatili sırasında Şamdan dergisi tarafından çekilen bu fotoğrafla alenileşti

Daha sonra Şamdan dergisine röportaj veren Bettina Hakko, ilişkiyi bildiğini, fotoğrafları gördüğünde şaşırmadığını söyleyecekti: “Sadece gazetecilerin orada olacağını bile bile tatil için Göcek’i seçmelerine şaşırdım. Mayıs’tan beri görüşmüyoruz. Çocuklar zarar görmesin diye anlaşarak boşanmaya karar vermiştik. Ancak Cem, fotoğraflarının yayınlanacağını öğrenince, bu centilmenlik anlaşmasını bozup boşanma davası açtı. Bunu da bir gazeteye söyledi. Beni Ronit Gülcan’la bir kez aldatmıştı. Böylece ikinci kez aldatmış oldu.”

Hakikaten de ilk davayı Cem Hakko açtı.

25
19 yıllık peri masalı tek celsede bitti! Sosyeteyi sarsan ayrılık - Sayfa 3

Mal paylaşımı sorun yarattı

Aslında artık Bettina Hakko da boşanmayı kabul ediyordu ama iddialara göre mal paylaşımı konusunda anlaşamıyordu. Yazılıp çizilenlere göre Bettina Hanım Cem Hakko’nun Vakko’daki hisselerinin yarısını, yönetiminde olduğu Vakko Wedding’in de tamamını istiyordu. Bu sırada tekne fotoğrafları ortaya çıkıp ilişki alenileşince Cem Hakko’nun eşine tazminat ödeme ihtimali gündeme geldi.

Cem Hakko’nun avukatı ünlü hukukçu Kezban Hatemi, Bettina Hakko’nunki Coşkun Hukuk Bürosu oldu. 16 Ekim’de görülecek çekişmeli boşanma davasından önce gazetelerde bir takım haberler yer aldı. İddiaya göre Cem Bey’in elinde Bettina Hanıma ait ahlaka aykırı görüntüler vardı. Bu haberler boşanırken daha az tazminat ödeme girişimi olarak yorumlandı.

Cem Hakko son anda davasını geri çekti, Bettina – Cem Hakko çifti 20 Ekim 2006’da “fikren ve ruhen anlaşamadıklarını ve şiddetli geçimsizlik yaşadıklarını” ifade ederek boşandı. Bettina Hakko bu boşanmadan o dönem için rekor sayılan toplamı 18 milyon lira eden hisse, gayrimenkul ve nakit para aldı.

Bettina Hakko’nun bir isteği de Hakko soyadını taşımaya devam etmek oldu. Hatta o dönem gazetelere “Kocamdan vazgeçerim soyadımdan geçmem” demiş, oğluyla aynı soyadını taşımak istediğini söylemişti. Bir süre kullandı da, ama Cem Hakko 2010’da Bettina Hakko’ya soyadını kullanmaması için avukatları aracılığıyla ihtarname çekince evlenmeden önceki ‘Machler’ soyadına döndü.

35
19 yıllık peri masalı tek celsede bitti! Sosyeteyi sarsan ayrılık - Sayfa 4

Cem Hakko’nun yeni hayatı

Cem Hakko ve Ronit Gülcan 2006’dan itibaren ilişkilerini açık bir şekilde yaşasa da evlilik için 11 sene bekledi. 2017’de aile arasında evlendikten bir süre sonra Ronit Gülcan bir gazetecisinin sorusuna cevap verirken mutluluğunu şöyle dile getirmişti: “Zaten uzun zamandır birlikteyiz. Şu an her şey çok güzel gidiyor ama evlilik gerçekten bambaşka bir şey.”

Evliklerini de kapsayan 19 yılda ilişkilerine dair neredeyse hiç olumsuz haber çıkmadı. İkisi de adrenalin sporlarına meraklı olan kışları kayak yaparken yazları Göcek’teki teknelerinde dostlarını ağırlarken izledik.

Başlangıçta bu ilişkiyi onaylamayan Vakko ailesi de zamanla Ronit Gülcan’ı kabullendi.

45