Televizyon
30 Haz 2019 09:03 Son Güncelleme: 30 Haz 2019 09:09

19 yaşındaki genç 1 milyonluk soruyu açtırdı!

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı 19 yaşındaki Arda Ayten Türkiye’yi ekrana kilitledi. Daha fazla kitap okuyabilmek için yarışmaya katıldığını belirten tıp öğrencisi bütün soruları doğru yanıtlayarak 1 milyon liralık soruya ulaştı

Genç yaşına rağmen 4. kitabını yazdığını söyleyen Arda Ayten henüz 19 yaşında ve Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyonluk soruyu açtırmayı başardı.

Arda Ayten yarışmaya Kahramanmaraş’tan katıldı. Papyonu ve bonus saçıyla dikkat çeken Arda, Maraş’taki Sütçü İmam Üniversitesi’nde tıp okuyor.

Okumayı deliler gibi sevdiğini ifade eden Arda programda geçen yıl okuduğu kitap sayısını da açıkladı. Arda’nın bir yılda okuduğu kitap sayısı 135.

Türkiye'nin gündemine oturan 19 yaşındaki genç yarışmacı twitter’da da olay oldu. Sosyal medyada hakkında yüzlerce, binlerce mesaj paylaşıldı. İşte onlardan bazıları…

 

Kim Milyoner olmak İster yarışmasının 60 bin liralık sorusu:

Karadeniz Ereğli’nin eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kimin kendisine “2009 yılı programım dolu Halil’ciğim ama 2010’da Ereğli’yi düşünüyorum” dediğini duyurmuştur?

Sorunun cevap şıkları ise şu şekildeydi:

A: Michael Jackson

B: Pele

C: Barack Obama

D: Mike Tyson

Cevap elbette Michael Jackson

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 125 bin lira değerindeki 10. soru şu şeklide:

Hangisinin bir türünün dişleri dünyadaki bilinen en güçlü biyolojik madde olup karbonu elmasa çevirebilecek güçteki basınca bile dayanabilir.

Cevaplar

A: Kerevit

B: Salyangoz

C: Komodo ejderi

D: Hipopotam

Bu sorunun doğru cevabı B: Salyangoz.

Yarışmacı doğru cevap verdi ve salyangoz diyerek 125 bin lira kazandı.

Kim Milyonar Olmak İster yarışmasında 11. soru 250 bin lira değerinde. İşte soru ve doğru cevabı:

Herodotos’a göre, Mısırlılar, ilk insanları araştırdıkları deneydeki çocuklar kimlerin dilinde ‘bekas’ yani ‘ekmek’ dedikleri için ilk insanları onlar olarak kabul etmişlerdir.

Cevaplar

A: Frigyalılar

B: Hititler

C: Sümerler

D: Lidyalılar

Doğru Cevap – A: Frigyalılar