Gündem
19 Mayıs 2021 13:43 Son Güncelleme: 19 Mayıs 2021 13:48

19 Mayıs'ta gazetecilere Anıtkabir yasağı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle etkinlikleri takip eden gazeteciler Anıtkabir’e alınmadı.

Foto muhabirleri, Anıtkabir kapısına gittiğinde buradaki görevliler tarafından talimat olduğu gerekçesiyle içeri alamayacaklarını bildirdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri için bazı gazetecilerin Anıtkabir'e alınmamasına meslek örgütlerinden tepki geldi. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Anıtkabir’de yapılan törenlere COVİD-19 sebebi ile gazeteciler alınmıyor. Gazeteciler aşı yaptırdı, gerekirse test vermeye de her zaman hazırız. 

Virüsün yayılmasına karşı tedbiri anlıyoruz. Ancak törenlerin ardından ziyarete açılan binlerce vatandaşın alındığı Anıtkabir’e sayıları bir elin parmağını geçmeyen foto muhabiri ile bir kaç kameraman ve muhabir alınmıyor. Törenlere alınan ajans foto muhabirleri ve kameramanları bile dışarı çıkarılıyor. Binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Yüce Ata’nın ebedi istirahatgahına virüse karşı her türlü tedbiri alarak çalışan gazetecilerin alınmamasını anlayamıyoruz. 

Anıtkabir’e gazetecilerin alınmaması hem bizlerin görev yapmasını hem vatandaşın haber alma özgürlüğünü kısıtlıyor. Ayrıca her geçen gün giderek artan pool uygulamaları ile giderek kan kaybeden mesleki istihdamın daha da daralmasına fırsat veriyor. 

Bilinmesi gerekir ki, bizler önce bu ülkenin vatandaşı, sonra gazeteciyiz. Herşeyden önce bir vatandaş olarak Anıtkabir’e özgürce girebilmek bu ülkenin her vatan evladı gibi hizmetinde hakkıdır. 

Milli Savunma Bakanlığının hassasiyet göstererek bu uygulamanın sona erdirilmesi konusunda bize yardımcı olmasını rica ediyoruz.

Saygımızla. 

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği"