Magazin
01 Şub 2016 15:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

18 yıllık gazeteci mesleği bıraktı, fırın açtı!

18 yıl süreyle Hürriyet Gazetesi'nde önce polis-adliye ardından Başbakanlık muhabiri olarak ses getiren haber ve fotoğraflara imza attı. Şimdi ise mutfak merakını fırına taşıdı.

Foto Muhabir Hasan Tüfekçi, 18 yıllık gazetecilik hayatının ardından çocukluk tutkusu olan mutfağa girdi.‘H-sun’ adıyla açtığı butik fırında kendi hazırladığı hamur işi ürünleri satan Tüfekçi, “Çocukluktan beri mutfakta oynamayı seviyordum. Çok mutluyum” dedi.

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü mezunu Tüfekçi, 18 yıllık gazetecilik hayatı boyunca foto muhabiri olarak Türkiye’deki 80 il ile 40’ın üzerinde ülkede görev yaptı. Gazetecilik hayatı boyunca birçok başarıya imza atan Tüfekçi, 2012 yılında mesleği bıraktı.



Geçtiğimiz yıl Ayrancı’da ‘H-sun’ adıyla bir butik fırın açan Tüfekçi, kendi ürettiği hamur işi ürünlerle kosa süre önce Tepe Prime’daki 5 metrekarelik yeni fırınına taşındı. Butik fırın konsepti ve satışını yaptığı ürünler hakkında bilgi veren Tüfekçi şunları söyledi:

“18 yıl gazetecilik yaptıktan sonra meslekten ayrıldım. Bir süre serbest fotoğrafçılığa devam ettim. Mutfak merakımı, yakın çevremin desteğiyle Ayrancı’da açtığım fırına taşıdım. Standart bir pastane ya da fırın gibi çalışmıyorum.Doğal ve günlük ürünler yapıyorum. H-sun’da kahvaltı, öğle yemeği için alternatif salata ve sandviçler var. Atıştırmalık portakallı, havuçlu, çikolatalı ya da sebze çeşitleri bulunan muffinler hazırlıyorum. Günlük sütlü tatlılar var.”