Gündem
26 Mayıs 2015 11:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

17 Aralık tweet'i davalık etmişti! Gazeteci Sedef Kabaş'a beraat!

Gazeteci Sedef Kabaş'a hakkında açılan davada beraat kararı çıktı.

Gazeteci Sedef Kabaş, arama yapmak için evine gelen polislere mukavemet ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada beraat etti.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun fotoğrafını paylaşarak, "Bu adamı asla unutmayın 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı Hadi Salihoğlu" yazdığı gerekçesiyle 5 yıla kadar hapsi istenen Gazeteci Sedef Kabaş hakkında evine arama yapmaya gelen polisleri kapıda bekleterek bir süre içeri almadığı gerekçesiyle de dava açılmıştı.
Kabaş'ın 'Görevi yaptırmamak için direnme' ve 'Hakaret' suçlarından 1 yıl 8 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, arama yapılması için çıkarılan karar üzerine Sedef Kabaş'ın polis memurlarını kapıda beklettiği, kapıyı üzerlerine kapadığı ve eve almadığı iddia edilmişti.
Kabaş'ın ayrıca aramaya gelen polis memurlarına, "Siz yanlısınız, taraflısınız" diyerek görevli memura hakaret suçunu da işlediği öne sürülmüştü.