Dünya
06 Eki 2022 09:05 Son Güncelleme: 06 Eki 2022 09:08

16 yaşındaki Nika Shakarami gözaltında öldürüldü! Burnu kırılmış, kafatası ezilmiş...

İran'da Jîna Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemlere katılan Nika Shakarami gösterilere katılmasının ardından Tahran'da bir hastane morgunda bulundu. Nika bulunduğunda burnu ve kafatası kırılmış bir haldeydi.

İran'da Jîna Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemler, 19'uncu gününde devam ediyor.

10 gün önce bir eylem sırasında kaçırılan 17 yaşındaki Nika Shakarami Tahran'da bir hastane morgunda burnu ve kafatası kırılmış halde bulundu.

BURUN VE KAFATASI KIRILMIŞ

Uluslararası basında yer alan haberlere göre, Shakarami’nin arkadaşıyla yaptığı son telefon görüşmesinde, güvenlik güçlerinden kaçtığını bildirdi. Haberlerde ailesinin, cenazeyi teşhis etmek için morga gittiklerinde Sahakarami’nin yüzünün, ailesine yalnızca birkaç saniyeliğine gösterildiği belirtildi. Olaya ilişkin doktor raporunda Shakarami’nin başına ağır bir cisimle birçok kez vurulduğu, copla dövüldüğü, burun ve kafatasının kırıldığı belirtildi.

CESEDİ KAÇIRILDI

Shakarimi'nin ailesi, kızlarını babasının memleketi olan Khorramabad'da toprağa vermek istedi ancak Shakarimi'nin bedeni hastane morgundan kaçırılarak Tahran'a 40 kilometre uzaktaki bir köye gömüldü. Olayın ardından yüzlerce kişi Khorramabad Mezarlığı'nda toplanarak, dini lider Hamaney ve hükümet aleyhinde sloganlar attı.

ARKADAŞI DA ÖLÜM TEHDİDİ ALIYOR
Shakarimi'nin kaybolduğuna dair sosyal medyada paylaşım yapan bir arkadaşı ise gözaltına alındı. Gözaltına alınan arkadaşı, güvenlik güçlerinin eylemlere katılmaya devam etmesi durumunda kendisini de öldürmekle tehdit ettiklerini söyledi.