Röportaj
04 Tem 2017 14:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:57

15 Temmuz'un sembol ismi Hande Fırat konuştu: Aydın Doğan'la Tayyip Erdoğan'ın arası kötü değil

15 Temmuz'un kahramanlarından Hande Fırat Radyo Viva’da Adem Metan’ın programına katıldı.

Hürriyet gazetesinin 15 Temmuz’da özel bir sayı ile çıkacağını ve CNNTürk’ün de gün boyu yayın yapacağını ifade eden Fırat, darbe girişiminin en ince ayrıntısıyla ele alınacağını kaydetti. Transfer teklifi gelmesi halinde kabul etmeyeceğini de kaydeden Fırat, Aydın Doğan ile ilgili şunları söyledi: ‘Bizim bakış açımız evrensel ilkeler ışığında gazetecilik yapmak. Bunun çok önemli olduğunu 15 Temmuz’da gördük. Evrensel ilkeler ışığının dışında hiçbir amaç ve gayret yok. Aydın Bey’e yapılan eleştiriler hakız. Aydın Bey benim için çok kıymetlidir. Ben, aynı zamanda Doğan Grubu Yöneticisiyim. Gazeteciyim. Aydın Doğan çok değerli bir insan zaman zaman kendisine yöneltilen haksız eleştiriler oluyor ve ben bunlara çok üzülüyorum. Altın Kelebek Ödüllerini bile Aydın Bey’e mal ettiler orada yaşanan tamamen çalışan arkadaşların amatörlüğü ben bu yanlışı düzeltmek için oldukça yoğun çaba sarf ettim. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızla araları kötü değil en son iftar yemeğinde aynı masada birlikteydiler.

“CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEDE ÇOK HEYECANLANDIM”

15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk görüşmesini de anlatan Fırat, çok heyecanlandığın kaydetti. Hasan Doğan ile Mustafa Varank’ın kendisini aradığını ve kızı Nehir ile davet ettiklerini belirten Fırat, “Kızım korkuyordu. ‘anne bir pastanede buluşsak olmaz mı, diye sordu. Korkuyordu. Ben de güldüm. Birlikte gittik. Çok heyecanlıydık. Başbakan, kabinenin yarısı oradaydı. El sıkıştık. Sayın Cumhurbaşkanı ile oturma bölümüne geçtik. Sohbet ettik. Uçak sesinden korkan kızıma, ‘korkma onlar bizim dost uçaklarımız’ dedi. Telefon bağlantısını ve ülkenin genel durumunu konuştuk. Önemli onurlandırıcı görüşmeydi. Kızımla uzun süre sohbet etti. Sonrasında ayrıldık” dedi.

Doğan Yayın Holding’in Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftarına katılması ile ilgili bir soru üzerine düşüncesini seslendiren Fırat, 14 isimle katıldıklarını ve çok iyi geçtiğini anlattı. Cumhurbaşkanı, Serhat Albayrak ve işadamı Ferit Şahenk ile Doğan’ın aynı masada oturduğunu anlatan Fırat, “İftarın iyi geçtiğini biliyorum” dedi.

BAŞBAKAN İLE BİRLİKTE GÖZYAŞI DÖKTÜK

Yazdığı kitap ile ilgili düşünceleri de sorulan Fırat, arkadaşı Baki Şehirlioğlu’nun ‘Bu kitabı yazacak çok kişi olacak. Ancak senin yazman lazım” dediğini belirtti. Kitabın hazır olduğu, bunun bir oyun olduğu şeklindeki dedikodulara dikkat çeken Fırat, “Sanki tüm notlar hazırdı, ilgisi yok. İçerisinde arkadaşlarla röportajlar var. Whatsapp yazışmalarının dökümünü aldık. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlıkla görüştüm. Sayın Başbakan bizzat yaşadıklarını anlattı. Çok duygulu anlar yaşadık. İkimiz de bu sırada gözyaşımızı tutamadık. MİT ile görüştüm. Askerlerle konuştum. Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaşadıkları da var”

CUMHURBAŞKANI DA TELEFONU SORDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tarihi konuşmayı yaptığı telefonu Katar ve Suudi işadamlarının 250 bin dolar verdiğini ancak kabul etmediğini de belirten Fırat, Türk işadamlarının da talebi olduğunu söyledi. Fırat, sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanımız telefonun bende olduğunu soruyor. Ben de ‘duruyor’ diyorum. Aydın Bey de soruyor. Kullanmaya korkuyorum. Düşer kırılır diye…”