Kitap
31 Oca 2017 12:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:26

15 Temmuz belgelerle kitap oldu!

15 Temmuz darbe girişimi ilk kez resmi belgelerle kitap oldu

Gazeteci Helin Şahin tarafından kaleme alınan “KRİPTO&15 Temmuz Darbe Gecesi” adlı kitapta, darbe girişimin nasıl planlandığına dair perde arkasına dair çarpıcı bilgiler yer alıyor. Kitapta darbe girişiminin kilit isimlerinden firari sanık Adil Öksüz’ün “Namık” kod adını kullandığı bilgisi paylaşılıyor. MİT’i arayarak hain teşebbüsün ihbarını yapan kişinin beyanlarına yer verilen kitapta, FETÖ’nün TSK’ya nasıl sızdığı ayrıntılarıyla anlatılıyor.
 
Daha önce 17/25 Aralık yargı darbesi teşebbüsünün perde arkasına dair “BERMUDA&Posta Kutusuna Düşen Darbe Planı” adlı kitabı yazan gazeteci Helin Şahin, FETÖ’nün son darbe kalkışması olan 15 Temmuz’u da kitaplaştırdı. Resmi belgeler ve tanıkların çarpıcı beyanlarıyla darbe girişiminin perde arkasının ele alındığı “KRİPTO&15 Temmuz Darbe Gecesi” adlı kitap, Profil Yayıncılık’tan çıktı.

ÖKSÜZ DARBEYİ “NAMIK” KOD ADIYLA YÖNETTİ
Kitapta, kalkışmanın kilit isimlerinden olan firari sanık Adil Öksüz’ün “Namık” kod adıyla darbe girişimini yönettiği kaydedildi. Bu kod ismin bizzat FETÖ lideri Fetullah Gülen tarafından Öksüz’e verildiği anlatılan kitapta teşebbüs için Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın özellikle seçildiği belirtildi.

İHBARCI: ÇOK KAN AKACAK DEDİLER, KORKTUM
Kitapta, darbe teşebbüsünü MİT’e ihbar eden kişinin TSK içindeki bir FETÖ mensubu asker olduğu kaydedildi. Askerin savcılığa verdiği ifadesinde “FETÖ ile diyaloğum bozulmuştu. Yaptıklarını kabullenemiyordum. Darbe teşebbüsünün planlandığı gün çok kan akacağı konuşuldu. Bu durum beni tedirgin etti, korktum ve ihbarda bulundum” dedi.

HDP İLE İLGİLİ FETÖ İDDİALARI
FETÖ’nün TSK içindeki yapılanmasının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanlarından birinin FETÖ mensubu olduğuna dair savcılığın tespitlerine de yer verilen kitapta, bu iddia Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmalarına dayandırıldı. Kitapta şunlara yer verildi: Savcılığın iddianamesine göre, HDP’nin son seçimlerde barajı aşmasına FETÖ yardım etti ve eş başkanlardan biri de FETÖ mensubu. iddianamede şunlar kaydedildi: ‘Örgütün el atmasıyla bir siyasi partinin genel başkanı değişmiştir. Bir başkası en önemli siyasi figürlerini istifa sonucu siyaset dışı bırakmış, bir başkasına örgütten biri eş başkan yapılmıştır. Eş başkan Fetullahçı ekibin elinde ve evinde yetiştirilmiştir.’”