Gündem
13 Haz 2016 13:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:19

14. Yeşil Küre Ödülü CNN Türk spikerine verildi!

Yeşil Küre ödülü bu yıl, CNN Türk’ün başarılı programcısına verildi.

Çevre Koleji’nin her yıl çevre konusundaki hizmetlerinden dolayı bir sivil toplum kuruluşuna veya kişiye verdiği ve Çevre Koleji öğrencilerinin oylarıyla belirlenen Yeşil Küre ödülü, bu yıl CNN TÜRK’ten Cem Seymen’e verildi.

Çevre Kolejinde düzenlenen törenle Yeşil Küre ödülünü Çevre Koleji Genel Müdürü Leyla Bilgin’den alan Cem Seymen, ödülün kendisine verilmesinden duyduğu sevinci aktarırken, Anadolu ve dünyanın çeşitli coğrafyalarında tanık olduğu çevre sorunlarını, bakış açısı farklarını, doğal ve kültürel zenginliklerini paylaşarak şu açıklamalarda bulundu:

“Ben pek çok etkinliklere katıldım, ödüller aldım fakat hiç bu kadar etkilendiğim olmamıştı. Sizler benim her yaptığımı, söylediğim her sözü çok iyi anlamışsınız. Sizlerle gurur duyuyorum. İleride kiminiz mühendis, kiminiz bilim adamı, kiminiz ise çevreci olacak. Ne iş yaparsanız yapın işinize ve hayata tutkuyla sarılın, çünkü hayat sizlere bir armağan. Türkiye’yi geliştirecek ve kalkındıracak olan sizlersiniz!

İnsanlar dünyayı ve doğayı kirletiyor. 10 sene önce Afrika’ya gittim, oradaki hayatı gördüm ve anladım ki insan doğayla ilişkisini kopardığı an mutsuzluğu başlar”.

2003 yılından beri Yeşil Küre!

Yeşil Küre ödülü; 2003 yılında ilk kez TURMEPA Deniz Temiz Derneğine, 2004 yılında Greenpeace'e verildi.  2005’te öğrenciler tarafından ödüle NTV Haber layık görülürken, 2006 yılında çevrecilik alanında gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan ötürü Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Yeşil Küre’nin sahibi oldu. 2007 yılında Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin aldığı ödüle 2008 yılında Çevko, 2009 yılında ünlü sanatçı eski milletvekili Ediz Hun, 2010’da da Gazete Habertürk layık görüldü. Çevre Koleji öğrencileri 2011 yılında Yeşil küre Ödülü için  Avrupa Parlementosu Çevre Komisyonu Başkanı Joe Leinen’ı, 2012 yılında da Ünlü Ekolog Doç. Dr. Çağan Hakkı Şekercioğlu'nu, 2013 yılında Prens Charles’ı, 2014’te Doğa Derneği’ni ve 2015 yılında doğa aşığı Serdar Kılıç’ı seçmişlerdi.