Gündem
16 Şub 2020 08:59 Son Güncelleme: 16 Şub 2020 09:12

13 yıl hapse mahkum edilmişti! Emrah Serbes hakkında flaş gelişme!

Trafik kazasıyla 3 kişinin ölümüne neden olup 13 yıl 4 ay hapse mahkûm edilen ve İzmir Menemen T tipi Cezaevi’ne konulan yazar-senarist Emrah Serbes, açık cezaevine geçirildi. Serbes, İzmir’deki açık cezaevinde kaldıktan sonra bir süre önce Silivri Açık Cezaevi’ne nakledildi.

Yazar ve senarist Emrah Serbes, bir arkadaşıyla birlikte Bodrum’a giderken 22 Eylül 2017’de İzmir Torbalı’da bir araca arkadan çarpmış ve araçtaki Ayhan Özçelik, eşi Nilgün Özçelik ve kızları Zeynep Özçelik (16) hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra Serbes’in yanındaki arkadaşı Kenan Doğru, direksiyonda kendisinin olduğunu belirterek teslim oldu. Ancak daha sonra direksiyon başında Serbes’in olduğu ortaya çıktı. Kazadan yaklaşık bir hafta sonra Serbes sosyal medyada bir mektup yayımlayarak suçunu itiraf etti.

T TİPİNE KOYDULAR
 
Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre: “Psikolojim iyi olmadığı için o an üstlenmedim. Kendimi hapse hazırlamak için psikiyatri kliniğe yattım. Alkol yoktu” diyen Serbes, 28 Eylül 2017’de tutuklandı. Araçta yapılan incelemede, içki şişeleri bulunmuştu. Tutuklandığı gün “Benim adım Emrah Serbes, sonunda T yok” ifadelerini kullanan Serbes, Menemen T Tipi Cezaevi’ne konuldu. Serbes’in kazadan sonra yattığı klinikteki muayenesinde 1.25 promil alkollü olduğu da ortaya çıktı. Serbes ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Arkadaşı Kenan Doğru için de suç üstlenmekten 2 yıla kadar hapis cezası istendi. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama neticesinde Serbes, 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm edildi.