Gündem
20 Eki 2010 21:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

12 KÖŞE YAZARINDAN 5'İ YENİ RADİKAL'İ BEĞENMEDİ!

Medyaloji.net'in, köşe yazarlarının yazılarını inceleyerek hazırladığı habere göre, Radikal gazetesi son üç günde 12 köşe yazarına toplam 13 defa konu oldu.

Referans’la birleşmesinin ardından yeniden yapılanan ve farklı içerik ve boyutuyla okuyucusuyla buluşan Radikal gazetesi, köşe yazarları tarafından nasıl karşılandı?

17 Ekim’de yenilenen içeriği ve fark yaratan yeni ebatıyla yeni bir döneme başlayan Eyüp Can yönetimindeki Radikal gazetesi, son günlerin en çok konuşulan yayınlarından biri oldu. ‘Medyada radikal devrim’ adlı reklam kampanyasıyla da yeniden yapılanma çalışmalarını kamuoyuna duyuran gazete, yayınlandığı ilk gün okuyucudan büyük ilgi gördü. Peki, yenilenen Radikal’i köşe yazarları nasıl buldu? Hangi isimler yeni Radikal’i beğendi, hangilerinin görüşleri olumsuz oldu?
 
12 köşe yazarının 5’i yeni Radikal’i beğenmedi!
Medyaloji.net’in, köşe yazarlarının yazılarını inceleyerek hazırladığı özel habere göre, Radikal gazetesi son üç günde 12 köşe yazarına toplam 13 defa konu oldu. Yeni Radikal, bu yazıların yüzde 54’ünde olumlu değerlendirmeler ile yer bulurken, yüzde 38’inde olumsuz, yüzde 8’inde ise nötr olarak yorumlandı.

Ahmet Hakan, Asım Yenihaber,  Cengiz Semercioğlu, Cüneyt Arcayürek, Hadi Uluengin, Hıncal Uluç, İbrahim Kiras, Levent Akbay,  Mehmet Y.Yılmaz, Taha Kıvanç, Oray Eğin, Tuna Kiremitçi yeni Radikal’i köşe yazılarında değerlendiren yazarlar oldu. Akşam gazetesi yazarı Oray Eğin, yeni Radikal’i iki kez köşesine taşıdı.
 
Kim beğendi, kim beğenmedi?
Hıncal Uluç (Sabah), Oray Eğin (Akşam), Cüneyt Arcayürek (Cumhuriyet), İbrahim Kiras (Star) ve Asım Yenihaber (Yeni Akit) yeni Radikal’de umduğunu bulamadığını açıklarken, Mehmet Y.Yılmaz (Hürriyet), Ahmet Hakan (Hürriyet), Hadi Uluengin (Hürriyet), Cengiz Semercioğlu (Hürriyet Kelebek), Tuna Kiremitçi (Hürriyet Kelebek), Taha Kıvanç (Yeni Şafak) ve Levent Akbay (Küresel Ana Haber) olumlu görüş bildirenler oldu.
 
Hürriyet’in 5 köşe yazarı yeni Radikal’i beğendi…
Yeni Radikal’i değerlendiren köşe yazarlarının gazetelere dağılımı incelendiğinde ise, aynı grubun gazetesi Hürriyet’te 5 köşe yazarının gazeteyi beğendiği tespit edildi.
 
www.medyaloji.net