Gündem
12 Eyl 2010 09:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

12 DEV ADAM'A BAŞBAKAN KIYAĞI! NE KADAR PRİM ALACAKLAR?

TBF Başkanı Turgay Demirel, 2.'lik primini 1'er milyon lira olarak açıklamaya hazırlanıyordu ki, Başbakan Erdoğan'dan gelen telefonla işler değişti.

TÜRK spor tarihinde takım sporlarında bir ilki başaran ve Dünya Şampiyonası’nda finale yükselen 12 Dev Adam, bu başarıya yakışacak bir primin de sahibi oldu..

Aslında maç öncesi kafa kafaya veren Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, kafalarında bir prim belirlemişti: İkincilik için 1’er milyon lira, şampiyonluk için ise 1.5’ar milyon lira.. Ancak maç bitiminde ’tepeden’ gelen tebrik telefonu, bütün bu hesapları altüst etti..

SPORA olan tutkusu herkes tarafından bilinen Başbakan Tayyip Erdoğan, maç bitimi Yunus Akgül’ü aradı ve aralarında şu diyalog geçti:

ERDOĞAN: "Hepinizi tebrik ediyorum.. Bize büyük gurur yaşattınız.."

AKGÜL: "Teşekkür ederim sayın Başbakanım.. Herşey desteklerinizle oldu.."

ERDOĞAN: "Basketbolculara ne kadar prim vereceğini belirlediniz mi?"

AKGÜL: "Sayın Demirel’le birlikte bir rakam belirledik kafamızda.."

ERDOĞAN: "Ne kadar?"

AKGÜL: "İkinciliğe adam başı 1 milyon lira.. Şampiyonluğa ise 1.5 milyon.."

ERDOĞAN: "Peki, açıkladınız mı bu rakamları?"

AKGÜL: "Hayır sayın başbakanım, henüz açıklamadık.."

ERDOĞAN: "O zaman açıklamayın.. İkincilik primini adam başı 1.5 milyon lira yaptım.."

AKGÜL: "Peki sayın başbakanım.."

ERDOĞAN: "Çocuklara söyle, eğer şampiyon olursak yeni rakamı da ben açıklayacağım.. Ayrıca bir de sürprimiz olacak onlara.. Hidayet yanında mı?"

AKGÜL: "Yanımda sayın başbakanım, veriyorum.."

ERDOĞAN: "Hidayet, hepinizi tebrik ediyorum.. Bu başarının ödülü de olmalı.. 1.5 milyon lira veriyoruz ikinciliğe.. Şampiyon olursanız yeni rakamı ben sana söyleyeceğim ve ayrıca bir de sürpriz yapacağım.. Tamam mı oğlum?"

HİDAYET: (Müthiş bir şaşkınlık yaşayarak) "Teşekkür ederim sayın başbakanım.. Hemen çocuklara müjdeyi veriyorum.."

HİDAYET, maç bitimi NTV’ye çıkarak "Yine söylüyorum, bu çocuklar maddi-manevi herşeyi hakediyor" demiş ve federasyona ince bir prim mesajı vermişti.. Başbakan Erdoğan’ın ilan ettiği primle, 12 Dev Adam beklediğinden de büyük bir prime kavuşmuş oldu.. Şimdi oyuncular Başbakan’ın sürprizinin ne olacağına dair tahminlerde bulunuyor.. Sürpriz konusunda tahmin edilen şey ise birer son model Mercedes otomobil..