Magazin
26 Şub 2024 08:58 Son Güncelleme: 26 Şub 2024 17:51

112 kaydı Can Atay’ı kurtardı! O kayıtlara Medyaradar ulaştı!

Boşanma aşamasındaki eşi Polen Atay'ı bornoz kuşağıyla boğarak öldürmeye çalıştığı iddiasıyla yargılanan iş adamı Can Atay'ı 112 kaydı ve evindeki güvenlik kamerası kurtardı...

Eşini bornoz kuşağıyla öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat eden iş insanı Can Atay’ı 112 kaydı ve evindeki güvenlik kamerası kurtardı. Polen Vurankaya Atay’ın dava süresince süreli değişen ifadelerinden sonra ortaya çıkan 112 ses kayıtları, babası Ertuğrul Atay’ın ambulanstan sonra olay yerine geldiğini gösteren kamera kayıtları ve ATK raporları davanın seyrini değiştirdi.

MedyaRadar'dan Ercan Öztürk, davanın seyrini değiştiren 112 kayıtlarına ulaştı. Polen Vurankaya Atay’ın 14 Temmuz 2020 tarihinde verdiği ifadesinde ‘Eşyalarımı toplayarak evden ayrılmak istediğimi söyledim ve giyinme odama çıktım. Can da arkamdan geldi. Ona artık birlikte olamayacağımızı söyledim. Bunun üzerine Can, beni kollarımdan tutarak tartaklamaya başladı. Daha sonra boğazımdan sıkmaya başladı... Boğazımı sıkmaya devam ederken beni itmesi neticesinde yere düştüm ve bayıldım…Ben, Can’ın bana vurması ve boğazımı sıkması neticesinde düştükten sonra bayıldım… Can, beni öldürmek amacıyla bir süre ambulansı aramamış ve hastaneye götürmemiş; babası Ertuğrul Atay’ı da çağırarak, onun da yardımıyla ölümümün sorumluluğundan kurtulmak için bir süre beni o halde ölmem için evde bekletmişler, adeta ölüme terk etmişlerdir…” dedi.

112'yi 11 DEFA ARANMIŞ !

Polen Vurankaya Atay’ın bu iddialarının ardından HTS kayıtları incelendi. Evdeki kedi kamerasının yaptığı kayda gören üst kata çıkan Atay’ın 1 dakika 20 saniye sonra 112’yi aradığı ortaya çıktı. HTS kayıtlarına göre Can Atay ilk olarak 29 Haziran 2020 tarihinde saat 13.33.04’te 112’yi aradı.

112 görevlisiyle Can Atay arasında geçen konuşma şöyle:

Bayan Santral Görevlisi: Alo 112

Can Atay: Merhaba eşim, eşim kendini intihar etti. İstinye’deyiz

Bayan Santral Görevlisi: Tamam

Bu konuşmadan sonra 13.33.14’te erkek bir santral görevlisiyle ikinci konuşma gerçekleşti.

Can Atay: Nefes alamıyor asmış

Erkek Santral Görevlsi: Tamam

Can Atay: Merhaba. Eşim kendini intihar etti, asmış kendini

Erkek Santral Görevlsi: Nerden arıyorsun. Nerden arıyorsun, hangi ilçe?

Can Atay: İstinye İstanbul, İstinye İstanbul

Erkek Santral Görevlisi: İstinye, hangi sokak?

Can Atay: Liv İstinye evleri

Erkek Santral Görevlisi: Tamam ambulans yönlendiriyorum. Asıdan indirdin mi?

Can Atay: Ne yapmam gerekiyor, lütfen nefes alamıyor?

Erkek Santral Görevlisi. Asıdan indirdin mi?

Can Atay: Evet

Erkek Santral Görevlisi: Asıdan indirdiysen şu an nabzı atıyor mu, bakabilir misin?

Can Atay: Almıyorum çok, almıyorum

Erkek Santral Görevlisi: anladım ee tamam. İlk yardım eğitimin var mı?

Can Atay: Boynu, nefes

LÜTFEN ÇABUK!

Bu görüşmeden sonra 112 ambulansı adresi bulmakta zorlanınca Can Atay’ı 13.33.43’te yeniden arıyor ve aralarında şu konuşma geçiyor:

Can Atay: Alo

Erkek Santral Görevlisi: Şimdi burası Sarıyer İstinye Liv Evleri, İstinye Liv Evleri değil mi?

Can Atay: Evet lütfen çabuk. İstinye Liv Evleri

Erkek Santral Görevlisi: A 2 Blok daire kaç?

Can Atay: A2 D5 Can Atay

Erkek Santral Görevlisi: Can Atay

Can Atay: Evet

Bu konuşmadan sonra 112’den 13.33.51’de yeni bir arama gerçekleşiyor.

Erkek Santral Görevlisiz: Sulh Sokak

Can Atay: Evet

Erkek Santral Görevlisi: Tamam Sulh Sokak’a gönderiyorum. Sende güvenlikten yardım iste

Can Atay: İstedim. Zor nefes alıyor.

Erkek Santral Görevlisi: Tamam. Zor nefes alıyor, gönderiyorum birazdan

Can Atay: Napayım ? Napayım ?

Erkek Santral Görevlisi: Başını arkaya doğru ittir. Fazla sarsma kendisini . Kalp masajı yapmaya başla.

Can Atay: Nasıl yapmam lazım doğru lütfen söyle?

Erkek Santral Görevlsi: Göğsünün tam ortasına, iki meme ucunun arkasına bası uygula. 15’e kadar say, 15 bası uygula

Can Atay: 15’e kadar nasıl say?

Erkek Santral Görevlisi: 15 bası, 2 solunum vereceksin

Can Atay: 15, 15 kere, 15 saniyede 2 solunum mu?

Erkek Santral Görevlisi: Hayır. 1 ve 2 ve 3 ve 4 ve diye bası uygula ve iki solunum vereceksin. Ambulans çok hızlı geliyor.

BABA, ATAY AMBULANSTAN SONRA EVE GELİYOR

Polen Vurankaya’nın ‘Babası Ertuğrul Atay’ı da çağırarak benim ölümümü beklediler’ iddiası da sitenin güvenlik kamerasıyla çürüdü. Sitenin güvenlik kamera kaydına göre baba Ertuğrul Atay, Polen Atay sedyeyle ambulansa binmek üzereyken geliyor. Ertuğrul Atay, kamera kayıtlarına göre Polen Atay’ın elini tutarak onun ambulansa bindirilmesine yardım ediyor.

ATK RAPORLARI, EL İLE MÜDAHALE YOK

Dosya kapsamında 26.10.2020 tarihli Adli Tıp Kurumu raporunda boğazın elle sıkılması sonucu oluşamayacak bir lezyon olduğu, ancak bağ tesiri ile olabileceği belirtilmiştir. Mahkemece görevlendirilen bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporda, hem bornoz kuşağında bulunan iplikler, hem de olay gününe ait kapı fotoğrafı büyütülerek rapora eklenmiş. 2 ayrı hastane raporunda darp izine rastlanmamış. Bornoz kuşağının ipliklerinin kapı üzerinde bulunduğu görüldü.

SAVCI BERAATİNİ İSTEDİ

14 Şubat 2024 tarihinde görülen karar duruşmasında mahkeme savcısı verdiği mütalaada, alt kattan çıkıp, eşini yatak odasında göremeyince seslendiğini, soyunma odasına yönelince eşinin kapı arkasında düştüğünü, müdahale edip 112 sağlık ekiplerini aradığını, site görevlilerini çağırdığını belirterek suçlamayı kabul etmediği anlatıldı. Savcı adli tıp raporları, sağlık raporları, keşif tutanağı ve diğer delillerle birlikte mağdurun aşamalarda değişen ve birbiriyle uyumlu olmayan, olayın oluş şeklinde çelişkiler yaratan soyut beyanları haricinde sanığın cezalandırılmasına yeterli şüpheden uzak delil elde edilemediğinden beraatını talep etti. Mahkeme, 3 yıl süren davada Can Atay’ın beraatına karar verdi.

İKİ KADIN ÜYENİN KARARI İLE AKLANDIM

MedyaRadar’ın mahkeme kararıyla ilgili aradığı Can Atay, ‘Bu konuyla ilgili gündeme gelmek istemiyorum. İsmimi lekelediler. Kamuoyunca eşini öldürmeye çalışan biri olarak lanse edildim. Bu yalanları el altından basına servis ettiler. Eşim benim yaptığım müdahale sonrası hayatta kaldı. Mahkemede bulunan iki kadın üyenin de oylarını alarak aklandım. Oy çokluğuyla değil oy birliğiyle aklandım. Başka bir şey söylemek istemiyorum’ diye konuştu.